I helgen startar Elitettan

2019.04.12, kl 10:14
Efter tre matcher i Svenska cupen och sex träningsmatcher är det i helgen dags för seriepremiären i Elitettan och AIK:s damlag beger sig upp till Medelpad för ett möte med Sundsvalls DFF på NP3 Arena som tidigare hette Norrporten Arena.

Elitettan är sedan 2013 den näst högsta serien i Sverige och för AIK:s del är det i år den femte säsongen genom tiderna som man spelar i Elitettan. Serien bildades efter en hopslagning av Norrettan och Söderettan och AIK slutade på nionde plats i tabellen under 2018.

AIK har under den nya tränarduon Robert Lison Svanström och Caroline Sjöblom visat upp ett par fina resultat i de nio spelade matcherna inför helgens seriepremiär. Gnaget har historiskt sett haft det ganska svårt mot Stockholmsrivalerna Hammarby och Djurgården, men har under våren noterat imponerande 3–0 borta mot Hammarby i Svenska cupens gruppspel samt 2–1 mot Djurgården i en träningsmatch på den neutrala planen Stadshagens IP i Stockholm.

AIK reser upp till Sundsvall på lördagsmorgonen och ställs för 31:a gången i en tävlingsmatch mot Sundsvalls DFF som grundades 1984. AIK har noterat 16V-4O-10F i de tidigare mötena. Förra året blev det 4–1 till Sundsvalls DFF i motsvarande match på NP3 Arena inför 157 åskådare den 5 maj 2018 efter att hemmalaget haft 3–0 efter 24 spelade minuter. AIK:s Nicole Odelberg Modin fastställde slutresultatet i den 89:e minuten och forwarden var Gnagets överlägset bästa målskytt under 2018 med sina 19 fullträffar.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019