Johannes Wiklund ny akademichef

2018.10.05, kl 06:00

Johannes Wiklund ny Akademichef

Vi har fått möjligheten att träffa vår nye akademichef Johannes Wiklund och ställa honom några frågor om hans roll.

Du tar över som akademichef, hur känns det?
– Jag är ödmjuk inför utmaningen, men efter att ha jobbat i AIK i varierande roller sedan elva år tillbaka så känner jag att det är en logisk progression för oss att det finns en funktion som heter akademichef. Ytterst är jag glad för att vi tar steg organisatoriskt som klubb.

Vad innebär rollen som akademichef?
– Det innebär att jag är ytterst ansvarig för verksamheten inom ungdomsakademin, Pojk.

Vad kommer dina arbetsuppgifter att vara?
– Mina arbetsuppgifter består i administration, personalansvar och rekrytering samt daglig operativ ledning. Utöver det äga såväl som medverka i strategisk utveckling av verksamheten med utgångspunkt från akademin, men där en helhetsbild inom AIK Fotboll är ytterst relevant.

Peter Wennberg är utvecklingschef, hur kommer ert samarbete se ut?
– Tillsammans leder vi ungdomsakademin, pojk operativt och strategiskt. Jag utgår från central administration, ekonomi, övergripande måluppfyllelse och formell arbetsledning. Till det vissa projektorienterade utvecklingsområden så som anläggningsutveckling. Det är i sig viktigt att utvecklingschefen inte blir en administrativ roll utan Peters uppdrag är i korthet utvecklingen av hur vi tränar och spelar fotboll över tid och hur vi utvecklas i det hänseendet över tid och hur individerna inom organisationen utvecklas av det.

“- Den förändring vi gör är att Johannes tar över det operativa och administrativa ansvaret för pojkakademin. Det innebär samtidigt att min roll som sportchef blir mer av strategisk karaktär med ett fortsatt övergripande ansvar för hela AIK Ungdomsfotboll samt med fokus på den process som under ledning av nye klubbdirektören Jens T Andersson handlar om att synka och samordna verksamheten inom AIK FF och AIK Fotboll AB till ett AIK Fotboll, säger Leif Karlsson, sportchef AIK Ungdomsfotboll.”

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

CSR-partner

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019