Kahl, Tihi och Abraham vinnare i EM-kval

2020.10.10, kl 10:55
Tre AIK-spelare spelade EM-kval under fredagskvällen och alla klev av planen som vinnare. Eric Kahl och Paulos Abraham spelade med det svenska U21-landslaget i Helsingborg medan Robin Tihi var i Nordirland med det finska U21-landslaget.

Annons:

Sverige tog emot Luxemburg i EM-kvalet på Olympia i Helsingborg och Eric Kahl i tröja nummer 5 startade sin tredje raka U21-landskamp som vänsterback i en 4-4-2-formation, medan Paulos Abraham i tröja nummer 14 inledde på bänken. Gästerna drog på sig en utvisning och en straffspark redan i den 19:e matchminuten vilket gjorde Sveriges resa mot de tre poängen relativt enkel och man hade 3–0 redan efter 33 minuters spel. Slutresultatet 4–0 fastställdes med 20 minuter kvar av ordinarie tid och tillförordnade förbundskaptenen Claes Eriksson kunde därmed notera en seger i sin debut. I den 85:e matchminuten byttes Eric Kahl ut mot Felix Hörberg och samtidigt ersattes Pontus Almqvist av Paulos Abraham som därmed debuterade i U21-landslaget. Sverige ligger trea i en haltande tabell i grupp 1 och möter tisdagen den 13 oktober 2020 femteplacerade Armenien på ”hemmaplan” i polska Lublin efter att det armenska U21-landslaget ej fått tillstånd att komma till Sverige under pandemin.

Finland mötte Nordirland på The Showgrounds i Ballymena, landets åttonde största stad belägen knappt fem mil nordväst om Belfast, där en av stadens kändaste söner är skådespelaren Liam Neeson. Robin Tihi startade som mittback i en 4-4-2-formation i tröja nummer 14 under förbundskaptenen Juha Malinens ledning. När lagen möttes i Uleåborg för 13 månader sedan slutade matchen 1–1 och AIK:s Saku Ylätupa var då uttagen i startelvan. Nordirland hade i fredagens match i Ballymena ledningen med både 1–0 och 2–1, men Finland svarade för en stark avslutning och vann med 3–2 (1–1). Robin Tihi spelade hela matchen och Finland ligger efter åtta spelade matcher på fjärde plats i grupp 8. Deras nästa match spelas tisdagen den 13 oktober 2020 då man tar sig an ettan Danmark i Ålborg.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll