Landslagsuppdrag under uppehållet

2019.10.06, kl 10:00
Allsvenskan tar efter helgen ett uppehåll då det återigen är dags för landslagen att samlas för diverse matcher. Åtta spelare från AIK:s herrtrupp beger sig under måndagen och tisdagen iväg för att ansluta till sina respektive landslag.

Sebastian Larsson, Tarik Elyounoussi, Kolbeinn Sigþórsson, Karol Mets, Felix Michel, Saku Ylätupa, Bilal Hussein och Samuel Brolin är spelarna som under lite mer än en veckas tid är frånvarande från den gemensamma träningen på Karlberg.

Sebastian Larsson är med sina 115 spelade A-landskamper på åttonde plats över de spelare med flest herrlandskamper för Sverige och Seb har målat sex gånger i de matcherna. Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut AIK-mittfältaren till de kommande två EM-kvalmatcherna där Sverige ställs mot Malta på National Stadium Ta’ Qali den 12 oktober 2019 och mot Spanien på Friends Arena i Solna den 15 oktober 2019. Båda matcherna sänds live på TV4. Sverige ligger efter sex spelade matcher på andra plats i grupp F.

Tarik Elyounoussi har spelat 58 A-landskamper för Norge och svarat för tio mål. Norge tar emot Spanien på Ullevaal stadion i Oslo den 12 oktober 2019 och möter sedan Rumänien på Arena Națională i Bukarest den 15 oktober 2019. Det kommer att vara tomma läktare i Bukarest då Uefa har beslutat att Rumäniens kommande hemmamatch spelas utan supportrar på plats efter det som skedde i mötena med Spanien och Malta, man fick även böta 83 000 Euro. Norge ligger efter sex spelade matcher på fjärde plats i grupp F.

Kolbeinn Sigþórsson har spelat 52 A-landskamper för Island och svarat för 25 mål. Island tar emot Frankrike på Laugardalsvöllur i Reykjavik den 11 oktober 2019 och tar tre dagar senare emot Andorra på samma arena. Island ligger efter sex spelade matcher på tredje plats i grupp H.

Karol Mets har spelat 58 A-landskamper för Estland. Estland möter Vitryssland på Dinamo stadion i Minsk den 10 oktober 2019 och tar tre dagar senare emot Tyskland hemma på Lilleküla Stadium i Tallinn. Estland ligger efter fem spelade matcher på femte och sista plats i grupp C efter fem raka förluster.

Felix Michel har spelat sex A-landskamper för Libanon. Libanon spelar VM-kval till Qatar 2022 och inledde kvalspelandet med en 0-2-förlust borta mot Nordkorea den 5 september 2019. Felix Michel startade matchen och byttes ut i den 66:e minuten. Libanon tar den 10 oktober 2019 emot Turkmenistan och möter Sri Lanka på bortaplan den 15 oktober 2019.

Saku Ylätupa har spelat tio U21-landskamper för Finland och svarat för två mål. Den 10 oktober 2019 tar Finlands U21-landslag emot Malta på Veritas stadion i Åbo och den 14 oktober 2019 möter man Danmark på Porin stadion i Björneborg. Finland har inlett EM-kvalet med en seger och en oavgjord match och leder en haltande tabell.

Bilal Hussein har spelat fem U21-landskamper för Sverige och har svarat för ett mål. Sverige spelar två EM-kvalmatcher under oktober. Den 12 oktober 2019 tar man emot Island på Olympia i Helsingborg och den 15 oktober 2019 möter man Luxemburg på Stade Municipale. Sverige inledde EM-kvalet med en förlust (1-3) mot Irland.

Samuel Brolin har av förbundskapten Tomas Turesson tagits ut till det svenska U20-landslag som spelar två landskamper i Marbella. Den 12 oktober 2019 möter man Frankrike och två dagar senare möter man Norge.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll