Landslagsuttagna spelare (herr)

2019.05.30, kl 10:53
Efter söndagens hemmaderby mot Hammarby kommer åtta spelare från herrlaget (Sebastian Larsson, Per Karlsson, Tarik Elyounoussi, Karol Mets, Kolbeinn Sigþórsson, Saku Ylätupa, Bilal Hussein, Jack Lahne) att åka iväg på diverse samlingar med sina landslag.

Sebastian Larsson och Per Karlsson är uttagna till det svenska A-landslaget som spelar två matcher i EM-kvalet. Fredagen den 7 juni, kl 20:45 tar Sverige emot Malta på Friends Arena och måndagen den 10 juni, kl 20:45 möter man Spanien på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Båda matcherna sänds i TV4. Sebastian Larsson har inför matcherna spelat 111 A-landskamper och Per Karlsson har spelat två A-landskamper.

Tarik Elyounoussi är uttagen till det norska A-landslaget som spelar två matcher i EM-kvalet. Fredagen den 7 juni, kl 20:45 möts Norge och Rumänien på Ullevaal stadion i Oslo och måndagen den 10 juni, kl 20:45 (svensk tid) möts Norge och Färöarna på Torsvøllur i Torshavn. Tarik Elyounoussi har inför matcherna spelat 54 A-landskamper.

Karol Mets är uttagen till det estländska A-landslaget som spelar två matcher i EM-kvalet. Lördagen den 8 juni, kl 18:00 (svensk tid) möts Estland och Nordirland på A. Le Coq Arena i Tallinn och tisdagen den 11 juni, kl 20:45 möts Tyskland och Estland på OPEL Arena i Mainz. Karol Mets har inför matcherna spelat 54 A-landskamper.

Kolbeinn Sigþórsson är uttagen till det isländska A-landslaget som spelar två matcher i EM-kvalet. Lördagen den 8 juni möter man Albanien och tisdagen den 11 juni möter man Turkiet. Båda matcherna spelas hemma på Laugardalsvöllur i Reykjavik.

Bilal Hussein är uttagen till det svenska U21-landslaget som fredagen den 7 juni, kl 18:30 möter Norge på Olympia i Helsingborg och som tisdagen den 11 juni, kl 17:00 (svensk tid) möter Finland på Kimpisen stadion i Villmanstrand.

Saku Ylätupa är uttagen till det finska U21-landslaget som torsdagen den 6 juni, kl 12:00 (svensk tid) möter Nordmakedonien i Trnava i Slovakien och som tisdagen den 11 juni, kl 17:00 (svensk tid) möter Sverige på Kimpisen stadion i Villmanstrand.

Jack Lahne är uttagen till det svenska P18-landslaget som tisdagen den 4 juni, kl 17:30 och torsdagen den 6 juni, kl 12:00 möter Ungern i ett dubbelmöte på Széktói Stadion i Kecskemét.

Biljetter till den allsvenska matchen AIK – Hammarby köps enklast via länken under artikeln. Det är även billigare att köpa biljetter online fram till tre timmar innan avspark.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll