Magni Fannberg lämnar AIK Fotboll

2022.02.24, kl 13:00
Efter drygt två och ett halvt år lämnar AIK Fotbolls utvecklingschef (pojk) Magni Fannberg klubben för att flytta till Norge.

– AIK Fotboll tackar Magni för ett fantastiskt arbete som utvecklingschef och önskar honom stort lycka till i sin framtida utmaning. Magni har förbättrat AIK i flera avseenden, inte minst inom det så viktiga och svåra steget för spelarutvecklingen mellan U till A. Hans lojalitet och engagerade arbete har bidragit till att AIK har ett fundament som klubben fortsatt kan verka vidare ifrån i den strategiska riktningen, säger Peter Wennberg, Teknisk Direktör på AIK Fotboll.

– Jag är tacksam för att ha fått jobba med Skandinaviens absolut mest kompetenta och fantastiska fotbollsarbetare. De har utvecklat mig varje dag, och jag vet att jag varje dag har jobbat extremt hårt för att slå vakt om AIK:s framtid. Jag är stolt över det arbete och de processer som vi tillsammans har genomfört och jag känner mig väldigt trygg i att AIK står väl rustade som en av Nordens ledande fotbollsklubbar i utveckling och fostran av unga spelare och ledare. Med det, och den unika gemenskapen som supportrar är en stor del av att skapa, tror jag vi också lyckas skapa ett livslångt intresse för AIK. Jag önskar AIK ett stort lycka till och hoppas på stora framgångar för klubben, säger Magni Fannberg.

Magni Fannberg har en bakgrund som fotbollstränare i hemlandet Island innan flytten gick till Sverige och IF Brommapojkarna 2009. I BP var Magni ungdomstränare fram till 2015 då han ledde herrlaget i Superettan. Mellan 2016 och 2019 var han utvecklingschef i den norska klubben SK Brann. Magni Fannberg har jobbat som utvecklingschef i AIK Fotboll sedan den 1 juli 2019.

Den 13 januari 2022 meddelade Unicoach att AIK Fotbolls utvecklingschef (pojk) Magni Fannberg tilldelades priset – Årets Unicoach 2021. Priset delas ut till den ledare som under året har gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med utbildningen av klubbens unga spelare, och som förtjänar att uppmärksammas extra mycket.

Magni Fannberg lämnar nu AIK Fotboll för att bli sportchef i norska IK Start från Kristiansand.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll