Magni Fannberg tilldelas Årets Unicoach 2021

2022.01.13, kl 13:02
AIK Fotbolls utvecklingschef (pojk) Magni Fannberg har tilldelas priset – Årets Unicoach 2021. Priset delas ut till den ledare som under året har gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med utbildningen av klubbens unga spelare, och som förtjänar att uppmärksammas extra mycket.

När Svensk Elitfotboll (SEF) under onsdagen presenterade certifieringen för 2021 bland akademier (pojk) fanns AIK med i topp. Med maximala fem stjärnor blev AIK därtill den klubb som ökat mest jämfört med föregående år.

Sedan ifjol har Unicoach dessutom delat ut utmärkelser till de spelare och ledare inom ungdomsfotbollen (pojk) i Sverige som har utmärkt sig under året. Bland andra tilldelades Erik Ring titeln Årets Unicoach-anfallare för 2020. I år har ytterligare en AIK:are fått pris, då klubbens utvecklingschef Magni Fannberg har blivit tilldelad priset som Årets Unicoach 2021. Magni har verkat i klubben sedan 2019 och är en stor del av den framgång pojkakademin skördat under den senaste tiden.

– Magni är hårt arbetande, noggrann och djupt dedikerad i individers utveckling, vilket ger tydligt avtryck på AIK:s spelar- och ledarutveckling. Jag är glad att han uppmärksammas, och ser fram emot att fortsätta utveckla AIK Fotboll tillsammans med honom, säger AIK Fotbolls akadamichef Johannes Wiklund.

Motiveringen till utmärkelsen lyder enligt följande: 

Magni Fannberg har under året bidragit som gruppledare för en av arbetsgrupperna i den nya certifieringen 2.0, som träder i kraft från och med i år. Fannberg har utvecklat AIK:s interna tränarutvecklingsprogram till hög internationell nivå och har under året delat med sig av sina erfarenheter till övriga kollegor inom nätverket både på utvecklingschefsprojektet och i samband med nationella utvecklingskonferensen. Genom att visa öppenhet har han spridit kunskap som kommer till nytta för övriga klubbar i landet. Rent sportsligt kom Fannberg under hösten in som tränare på AIK P19, då laget klättrade från en nionde plats till en säker fjärdeplats i serien och därmed kvalificerade sig till nästa år P19 allsvenska.

– Som motiveringen till utmärkelsen är, ser jag det som en utmärkelse för ett jobb vi har gjort tillsammans i klubben och jag prisas för. Vi tar det som en bekräftelse till hela verksamheten.
Som gruppledare i arbetet kring SEFs nya certifiering och vid erfarenhetsutbyten har jag delat med mig av den vardag jag lever i klubben. Tränarprogrammet har jag, Niklas Velander och Johannes Wiklund tagit fram tillsammans med ledare och tränare i klubben. Den hade aldrig blivit så spetsig utan deras deltagande. Under hösten deltog hela klubben till att skapa förutsättningar till att ändra den dåliga trenden vi hade på resultatsidan i U19 med först mig och senare mer Nils Heingård i spetsen, säger Magni om att tilldelas utmärkelsen.

AIK Fotboll önskar Magni ett stort grattis till utmärkelsen!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll