Med dig fick vi leva

2019.08.07, kl 10:03

Med dig fick vi leva - En kampanj för hjärtforskning i Ivan Turinas minne

Vi AIK:are pratar ofta om att visa hjärta. Men ibland räcker inte alltid hjärtat till. Den 2 maj 2013 slutade Ivan Turinas hjärta slå, men hans själ lever för evigt vidare inom oss. Tack Ivan för att vi fick leva tillsammans med dig.

Nästan alla har någon i sin närhet som drabbats av problem med hjärtat. För alla AIK:are blev Ivan Turina en symbol över hur snabbt livet kan ryckas ifrån oss när hjärtat inte orkar slå längre. Tack vare forskning förstår vi mer och mer om hjärtsjukdomar och genom förbättrad akutvård har vi också möjligheten att rädda fler människor. Hjärt-Lungfonden är en organisation som arbetar med att stödja forskningsprojekt om hjärtat och de sjukdomar som kan uppkomma i vår kropps viktigaste muskel. AIK Fotboll vill, i Ivan Turinas minne och anda, stödja Hjärt-Lungfonden i deras viktiga arbete att bidra till en större förståelse och kunskap.

Idag släpper vi biljetterna till matchen AIK – IFK Göteborg som spelas den 25 september 2019. Symboliskt nog är mötet mellan AIK och IFK Göteborg den första match som AIK spelade efter Ivans bortgång. AIK Fotboll kommer att skänka 10 SEK för varje biljett som vi säljer till Hjärt-Lungfonden. Matchens fanbärare kommer att vara Ivans änka, Senka Turina. Deras tre barn kommer att vara på plats för att bland annat få uppleva AIK-supportrarnas ikoniska hyllning till Ivan i den 27:e minuten.

Biljetter till matchen köper du enklast här eller på aikbiljett.se.

FollowUs AIK är AIK Fotbolls streamingtjänst. Den 11 september kommer vi lansera en dokumentärserie om Ivan Turina i sex delar, men redan nu kan vi visa en trailer för serien. Missa inte att följa en fantastisk skildring av Ivans liv från Zagreb till Stockholm. FollowUs AIK kommer under perioden 7 augusti till 25 september att skänka 10 SEK för varje ny abonnent till Hjärt-Lungfonden. Abonnemanget tecknar du enklast här.

Vi kommer också skapa fler insamlingsinitiativ kopplat till kampanjen under perioden fram till matchen. AIK Fotboll har också sedan tidigare en egen insamlingssida till Hjärt-Lungfonden. Vi uppmanar alla AIK:are att stödja AIK Fotbolls insamling till Hjärt-Lungfondens viktiga forskning.

Låt oss alla visa hjärta och i Ivan Turinas minne bidra till ökad kunskap och förståelse för hjärtsjukdomar. Stöd Hjärt-Lungfonden!

Tack för allt Ivan. Med dig fick vi leva.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll