Nicole Modin fortsätter i AIK

AIK Fotboll och den offensiva spelaren Nicole Modin är överens om en fortsättning över 2017. Modin debuterade för AIK under den gångna säsongen och svarade för sju mål i Elitettan.
Nicole Modin 2016

– Det ska bli riktigt kul att spela ett år till i AIK-tröjan och få vara en del av satsningen. Vi är ett härligt gäng som har mycket att ge, säger Nicole Modin.

– Nicole har utvecklats mycket som spelare under 2016. Hon kom till AIK som en forward, men har under säsongen mer och mer gått till att vara en kraftfull mittfältare både offensivt och defensivt,  där hon enligt mig fick ut mest av sitt sätt att spela och växte för varje match, säger damlagets chefstränare och sportchef Christer Lundin.

22-åriga Nicole Modin, född den 2 maj 1994 i Huddinge, presenterades som nyförvärv i AIK Fotboll den 19 januari 2016. Tävlingsdebuten för Gnaget skedde den 24 februari 2016 då AIK mötte Bollstanäs SK i Svenska cupens åttondelsfinal. AIK vann med 4-0, men Nicole Modin tvingades lämna planen redan i den 18:e minuten efter att ha stukat högerfoten och ersattes av Emma Engström.

Hon var tillbaka i startelvan i Svenska cupens kvartsfinal hemma mot Piteå IF (0-5) och spelade då 90 minuter. Det första tävlingsmålet i AIK-tröjan för Nicole Modin kom i premiären av Elitettan, hemma mot Sundsvalls DFF (3-1) den 16 april då hon framspelad av Loreta Kullashi fastställde slutresultatet i den 72:a minuten. I den sjätte omgången av Elitettan då AIK tog emot Växjö DFF på Skytteholms IP den 21 maj vann AIK med 6-4 efter att ha legat under med 2-4 i den 67:e minuten. Nicole Modin svarade för tre mål och en målgivande passning i matchen. Det var första gången sedan den 12 oktober 2013 som en AIK-spelare svarade för ett hattrick i en seriematch, då var det Daniella Chamoun som svarade för tre mål då AIK besegrade Sundsvalls DFF med 6-1 på Skytteholms IP i Elitettan.

Det blev sammanlagt 28 tävlingsmatcher, varav 27 från start, för Nicole Modin under hennes första år i AIK. Hon svarade för sju mål och fyra målgivande passningar under säsongen. De sju målen gjorde henne till lagets tredje bästa målskytt efter Loreta Kullashi (20) och Emma Engström (8).

Nicole Modin debuterade för Gideonsbergs IF under 2010 och vann med sina elva mål skytteligan i Division 2 Norra Svealand då klubben tog steget upp i Elitettan. I november 2010 blev hon även uttagen till ett landslagsläger för F16/94 på Bosön.

2011 spelade Modin för Gideonsbergs IF då de slutade på elfte plats i Elitettan då AIK vann serien. Nicole Modin spelade bägge matcherna mot AIK under 2011 då Gnaget vann med 1-0 hemma på Skytteholms IP efter mål av Clara Markstedt och med 3-1 på Swedbank Park i Västerås efter mål av Therése Boström, Daniella Chamoun och Malin Diaz. Nicole stannade kvar i Gideonsberg och följde med dem ner i Division 2 Västra Svealand där hon med sina elva seriemål under 2012 bidrog till tredjeplatsen i tabellen.

Efter säsongen 2012 provtränade hon med Eskilstuna United DFF, som slutat fyra i Söderettan, och fick även ett kontraktsförslag, men valde istället spel på hemmaplan med lokalkonkurrenten Västerås BK30. Under den första säsongen delade hon med Cassandra Korhonen segern i den interna skytteligan med sina åtta mål och BK30 slutade på tredje plats i Division 1 Södra Svealand. 2014 bidrog hon med sina nio seriemål till klubbens fjärdeplats i Division 1 Södra Svealand där de fyra toppklubbarna slutade inom fyra poängs marginal.

2015 var serietvåan Västerås BK30 två poäng efter IFK Nyköping och missade därmed avancemanget till Elitettan. Nicole Modin svarade som lagkapten för tolv mål och på sina tre säsonger i BK30 blev det totalt 34 tävlingsmål för henne. Hon hade flera anbud efter säsongen och provtränade med bland annat IK Sirius FK i oktober, men det blev AIK som under vintern fick hennes signatur.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll