Personalintervju med Nathalie Krook

2020.02.26, kl 06:00
Vi kommer i de kommande artiklarna att presentera personalen som arbetar i AIK Ungdomsfotboll. Personen som är på tur att intervjuas och presenteras är Nathalie Krook.

Vem är hon som går runt i sin röda fotoväst och tar foton på AIK:s turneringar? Som publicerar innehållet i våra sociala medier och skriver artiklar för AIK Fotboll? Och hur hamnade hon på AIK? Vi har intervjuat vår kommunikatör Nathalie.

Vem är du, Nathalie?
– Kortfattat skulle jag beskriva mig som en tjej med många saker på gång. Jag driver eget företag, utbildar mig inom fotografering och kommunikation, arbetar med AIK och är mamma. Men jag älskar det! Tyvärr har jag passerat åldersgränsen för vad som är okej att vara på TikTok så jag antar att jag är en boomer, men det är helt okej.

Hur hamnade du på AIK?
– Oj, det var verkligen slumpen. Min sambo är tränare för ett pojklag i AIK och han såg att AIK sökte en resurs för sociala medier, han rekommenderade mig att söka och på den vägen är det.

Vad gör egentligen en kommunikatör? Är det inte bara att hänga på instagram för stories eller titta på YouTube hela dagen?
– Nja, det är lite mer än så. Jag mäter statistik, ser över algoritmer, skriver artiklar, fotograferar bilder till både Fair Play Corner och våra egna turneringar. Utöver mina dagliga uppgifter är det mycket arbete bakom “kulisserna, som till exempel se vart och hur vårt varumärke AIK Ungdomsfotboll ska publiceras i våra olika kanaler. Vi kan ge ett exempel, av 60 minuter “hänger” jag ungefär cirka två minuter på sociala medier. Resten av tiden handlar om förberedelse.

Hur ser till exempel en arbetsdag ut för dig under en turnering?
– Jag brukar börjar med att gå igenom min utrustning för att sätta i ordning allt. Därefter planerar jag hur/när och var jag ska fotografera. Jag interagerar med våra följare på diverse plattformar och ser till att relevant information kommer ut. När det flesta går hem efter dagen börjar mitt arbete. Då ska jag gå igenom alla bilder, redigerar, publicera och skriva innehåll. Det tar tid men det är otroligt kul.

Vilken är den roligaste plattformen enligt dig?
– Lätt TikTok. Jag gillar verkligen idén med att låta följarna vara med och skapa, vara kreativa och innovativa. Det finns så otroligt många talangfulla människor som nu får chansen att synas. Sen kan jag önskar att jag kunde göra hela dansen till renegade men antar att det får bli en dröm.

Kommer vi få se någon förändring framöver i våra sociala medier?
– Kul att du frågade. Ja, det kommer många roliga nyheter under våren. Eftersom mitt uppdrag på AIK har ökats så har jag mer tid idag än tidigare vilket betyder att vi kommer släppa många roliga nyheter framöver. Men vi behöver er hjälp. Feedback, idéer, förslag med mera är något vi alltid uppskattar.

Jag skulle vilja avsluta min intervju med att informera att om vi söker personer för fotografering/inspelning!

Nu på fredag den 28/2 kommer vi fotografera och filma innehåll till våra sociala kanaler, och vi söker därför spelare i alla åldrar men även föräldrar/ledare och tränare som vill vara med och representera AIK i sociala medier. Maila mig för mer information på Nathalie.Krook@aikfotboll.se

Vill ni att jag kommer förbi och fotograferar/filmar ert lag eller har ni en idé till en bra intervju för AIK är ni självklart välkomna att maila mig. Jag uppskattar och är tacksam för alla idéer. 

Text: AIK Ungdomsfotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll