Rapport från minilägret i Sundsvall

2020.02.01, kl 08:06
AIK tillbringade några dagar i Sundsvall och genomförde ett träningspass, en team building-aktivitet och spelade en träningsmatch innan bussen rullade tillbaka till Stockholm igen.

Onsdagen den 29 januari 2020 samlades laget på Karlberg för ett pass innan lunch. Representanter för media och AIK-podden Vår värld var också på plats för att intervjua chefstränaren Rikard Norling. Vid halv ett-tiden anlände scoutingchefen Tobias Ackerman med inbjudna Suffian Kalokoh som efter en lång resa från Freetown via Bryssel hade anlänt till Bromma flygplats. Strax efter kl 13:30 lämnade bussen Karlberg för färd mot Medelpads enda stad. Samtliga a-lagsspelare förutom Nabil Bahoui och Kolbeinn Sigþórsson var med på resan. Efter en bensträckare i Tönnebro började det bli snötäckt mark då bussen närmade sig Sundsvall. Efter knappt fem timmars resa checkade truppen in på Scandic City och gjorde sig redo för middag. Suffian Kalokoh log med hela ansiktet då han kom in i hotellobbyn då det var första gången som han gått i snö. Efter vila på rummet serverades det kvällsmål innan lamporna släcktes i väntan på en ny dag.

Torsdagen inleddes med möten, först för tränarna och därefter även för den övriga ledarstaben där dagens aktiviteter diskuterades och fredagens träningsmatch mot Gif Sundsvall var även uppe på agendan. Efter en frukost på hotellet var det klockan 10:45 dags för avfärd till Nordichallen. När spelarna äntrade bussen gjorde man det i ett vinterlandskap samtidigt som blötsnö föll från himlen. Efter en kortare bussresa, där bland annat NP3 Arena passerades, kom bussen fram till inomhushallen som är placerad bredvid ishockeyarenan som huserar IF Sundsvall Hockey. Giffarnas sportchef Urban Hagblom var på plats i Nordichallen och hälsade AIK Fotboll välkomna upp till Sundsvall. GIF Sundsvall avslutade precis ett träningspass då AIK-spelarna anlände och nyförvärvet Pontus Engblom som spelade i AIK 2009 till 2012 var med i träning efter några års spel i Norge.

AIK genomförde ett träningspass på konstgräset i strax över en timme innan det efter ombyte var dags att resa tillbaka till hotellet för en lunch där bland annat lax stod på menyn. Truppens koordinator Thomas Thudin hade under eftermiddagen bokat in en lagaktivitet för spelarna på Prison Island och de begav sig iväg till Södra Stadsbergets topp (inslag kommer på FollowUs AIK framöver). Ledarna stannade kvar på hotellet för de sista förberedelserna inför fredagens träningsmatch mot Giffarna som hade den tidiga avsparkstiden kl 13:00 för att truppen därefter skulle åka hem. Kvällen tillbringades i lugn och ro på hotellet.

Sista dagen i Sundsvall inleddes med ett tränarmöte kl 08:30 där dagens träningsmatch var ämnet på agendan. Startelvan hade även diskuterats på tidigare möten, men nu sattes den då alla förutsättningar var helt klara. Hela truppen samlades sedan efter utcheckning kl 11:00 för de sista instruktionerna innan avresan. Klockan halv tolv lämnades hotellet och det var dags för match. AIK inledde matchen offensivt inför de 325 åskådarna på plats, men det var hemmalagets Paya Pichkah som kunde göra matchens enda mål i den 42:a minuten efter ett jätteskott. Matchen avslutades på ett tråkigt sätt då Gif Sundsvalls målvakt Elias Hadaya skadade armen i den 90:e matchminuten i samband med att han räddade Sebastian Larssons straffspark. Han fick vård i straffområdet i över 25 minuter innan en bil kom in på planen för att transportera honom vidare till sjukhuset.

Efter ett kortare träningspass för de som inte spelade så många minuter och mat i omklädningsrummet lämnade bussen matcharenan kl 15:59. Ett stopp i Tönnebro var även inplanerat under hemresan och kl 20:45 var resan slut i och med ankomsten till Karlberg.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll