Rumänien eller Skottland i eventuellt play off

2019.08.05, kl 16:10
Under måndagen lottades play off i Uefa Europa League i House of European Football och om AIK besegrar FC Sheriff i den tredje kvalomgången väntar en resa till antingen Rumänien eller Skottland.

AIK kliver i veckan in i kvalet till Europa Leagues gruppspel där man i den tredje kvalomgången ställs mot FC Sheriff från Moldavien. Det första mötet går av stapeln på Stadionul Sheriff i Tiraspol på torsdag kväll med retur i Solna veckan därpå. Besegrar man FC Sheriff tar sig Gnaget fram till play off, det sista hindret inför gruppspelet som inleds i september. Förlorar AIK mot moldaverna är det dock slutspelat i Europa för i år.

Vinnaren i UEL-mötet FC Sheriff – AIK ställs i play off mot förloraren i UCL-mötet FC CFR 1907 Cluj – Celtic FC. Den första matchen spelas onsdagen den 7 augusti 2019 på Stadionul Dr. Constantin Rădulescu i rumänska Cluj. Returen spelas på Celtic Park i Glasgow den 13 augusti 2019. 

Speldagar för play off är satta till 22 och 29 augusti 2019 och enligt lotten ska AIK inleda på bortaplan. Observera dock att speldatum, hemma/borta och avsparkstid inte är bekräftade innan AIK Fotboll meddelar det i sina officiella kanaler efter att klubben mottagit ett slutligt besked från Uefa.

Stöd AIK i jakten på gruppspel. Biljetter till hemmamatchen mot FC Sheriff, som spelas torsdagen den 15 augusti kl 19:00, finns tillgängliga via länken här nedan.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll