Speltid för AIK-spelarna i F18-kvalet

2019.10.10, kl 08:42
Det svenska F18-landslaget spelade EM-kval 1 i början av oktober 2019 och tre AIK-spelare var med i truppen. Wilma Ljung Klingwall, Johanna Lindell och Elsa Törnblom fick alla speltid i kvalmatcherna.

EM-kvalet avgjordes i Bosnien-Hercegovina och inleddes för Sveriges del den 2 oktober 2019 då man ställdes mot Armenien på Stadion Etno Selo Stanisici. Wilma Ljung Klingwall samt Elsa Törnblom var med i startelvan och Johanna Lindell inledde på bänken. Sverige vann med hela 14-0 och Elsa Törnblom spelade hela matchen. I den 54:e minuten kom Johanna Lindell in då hon ersatte den före detta AIK-junioren Hanna Lundkvist. Wilma Ljung Klingwall byttes ut i den 65:e minuten då hon ersattes av My Cato från IFK Norrköping FK.

Den andra EM-kvalmatchen spelades den 5 oktober 2019 då Sverige mötte hemmanationen Bosnien-Hercegovina på Stadion Etno Selo Stanisici. Wilma Ljung Klingwall samt Elsa Törnblom var med i startelvan och Johanna Lindell inledde på bänken. Bosnien-Hercegovina ledde med 2-0 redan efter en kvarts spel, men Sverige kom igen starkt i den andra halvleken och kvitterade till 2-2, vilket också blev slutresultatet, efter mål av Beata Olsson (58′) och Kajsa Lang (61′). Wilma Ljung Klingwall och Elsa Törnblom spelade hela matchen och Johanna Lindell ersatte Tilde Lindwall i den 72:a minuten.

Den 8 oktober 2019 möttes Sverige och Belgien i gruppfinal på Gradski Stadion. Precis som i de två tidigare matcherna var Wilma Ljung Klingwall och Elsa Törnblom med i startelvan medan Johanna Lindell inledde på bänken. Belgien vann med 1-0 efter att Talitha De Groote svarat för segermålet på stopptid i den första halvleken. Wilma Ljung Klingwall byttes ut i den 63:e minuten då hon ersattes av Hanna Lundkvist. Elsa Törnblom drog på sig ett gult kort i den 40:e minuten innan hon ersattes av klubbkamraten Johanna Lindell i den 86:e minuten.

Sverige slutade tvåa i gruppen efter Belgien och är därmed vidare till Elite Round som spelas under våren 2020. Sammanlagd speltid för de tre AIK-spelarna blev: Elsa Törnblom (266 min), Wilma Ljung Klingwall (218 min) och Johanna Lindell (58 min).