Sulejman Krpić klar för AIK

2017.03.03, kl 14:04
AIK Fotboll är överens med klubben FK Sloboda Tuzla från Bosnien och Hercegovina om en omedelbar övergång av den 26-årige forwarden Sulejman Krpić. Avtalet mellan parterna gäller över säsongen 2019.

– Krpić kommer att utöka AIK:s egenskapsarsenal i forwardslinjen. Han är en dokumenterat naturlig målskytt och kommer med sitt hårda arbete att bidra i såväl anfalls- som försvarsspelet, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag är tacksam över att få den här möjligheten och jag ska betala tillbaka med ett hårt jobb och med mycket passion för att nå de mål som klubben har, säger Sulejman Krpić.

26-årige Sulejman Krpić, född den 1 januari 1991 i Brčko i före detta Jugoslavien och sedan 1992 Bosnien och Hercegovina, inledde sitt fotbollsspelande i HNK Orašje innan han 2009 värvades av GNK Dinamo Zagreb och skrev ett tioårsavtal med den kroatiska storklubben. Efter två år i Zagreb flyttade han till Österrike och klubben LASK Linz där han spelade med deras juniorlag i landets tredje högsta liga innan han 2011 återvände till HNK Orašje.

2012 skrev Sulejman Krpić ett kontrakt med FK Sarajevo och debuterade under säsongen i Bosnien och Hercegovinas högstaliga BH Telecom Premijer Liga. Efter ett år flyttade han till Serbien och klubben FK Metalac Gornji Milanovac. Efter säsongen 2012/13 återvände han till Bosnien och Hercegovina och skrev på ett avtal med FK Sloboda Tuzla från staden Tuzla i den nordöstra delen av landet. Under den första säsongen vann FK Sloboda Tuzla andradivisionen och avancerade till BH Telecom Premijer Liga. Man slutade åtta i högstaligan under 2014/15 och tvåa säsongen 2015/16. Efter 19 spelade omgångar säsongen 2016/17 ligger man på sjätte plats i tabellen.

Under sina sammanlagt fem säsonger i BH Telecom Premijer Liga med FK Sarajevo och FK Sloboda Tuzla har han spelat sammanlagt 79 seriematcher, varav 40 från start och svarat för 20 mål. Hans elva gjorda mål under den pågående säsongen 2016/17 ger honom en delad ledning i skytteligan. Sulejman Krpić har även representerat Bosnien och Hercegovinas U19-landslag mellan 2009 och 2011.

Sulejman Krpić kommer att spela i tröja nummer 9 i AIK. Han blir spelklar för AIK så snart som Migrationsverket tilldelat honom ett arbetstillstånd och Svenska Fotbollförbundet registrerat honom.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll