Supporterinformation: AIK - Athletic Eskilstuna

2019.03.14, kl 10:17
Söndagen den 17 mars, kl 18:15 tar AIK emot Athletic Eskilstuna hemma på Friends Arena i Svenska cupens semifinal. Entréerna öppnar kl 17:00. Vi rekommenderar förköp för att undvika köer och det är dessutom billigare. Nedan följer information för att underlätta ert besök.

Stöd AIK säsongen 2019 - köp årskort:

Rekommenderad färdväg
AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station.

AFC-supportrar: Bortasupportrar uppmanas att använda Norra (vita) järnvägsbron vid Solna station och sedan följa spåret längs motsatt sida av Mall of Scandinavia. Vägen leder direkt till bortasektionen vid Gate 1, ca 10-15 minuters promenad.

Färdtjänst
För färdtjänst sker avstigning inför match och påstigning efter match vid Quality Hotel Friends Arena på Råsta Strandväg 1.

Bussar och bilparkering
Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar uppmanas att parkera vid Råsta Strandväg.
Chartrade supporterbussar med bortasupportrar kör av vid Järva krog och sedan via Enköpingsvägen och tar höger mot Arenastaden. Släpp av passagerarna under ”kragen” vid biljettluckorna intill Gate 1. Parkering enligt polisens anvisning.

Specifik information för bortasupportrar
http://www.aikfotboll.se/matchdag/bortasupporter

Biljetter
Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassorna. Detta gör ni enklast på www.aikbiljett.se. Biljettkassan på Friends Arena är öppen från kl 16:15 under matchdagen. Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er biljett i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut biljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten. Observera att samtliga biljetter är ca 30 kr dyrare i biljettkassorna de sista tre (3) timmarna fram till avspark så köp din biljett i tid och spara både tid och pengar. Observera att biljettluckan för Norra stå numera är stängd, istället gäller biljettluckan vid entré A.
OBS! Tänk på att komma i tid till insläppet för att undvika att missa matchstart.

Öppna sektioner
Den här matchen är endast läktare 1 öppen.

Säkerhet och service på arenan
Visitering kan ske vid inpassering. Större paraplyer än de som ryms i en jackficka är inte tillåtna. Kom i tid till arenaområdet då köer kan uppstå vid inpassering. På arrangemanget bemannar AIK Fotboll och Friends Arena med värdar som arbetar med service och trygghet för våra åskådare. Följ deras anvisningar och sök gärna upp en värd om ni känner er osäkra på något sätt. Det finns även läkare samt sjuk- och brandskyddsgrupper på plats på arenan om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Behöver ni akut hjälp kontakta omedelbart en publikvärld som hjälper er att komma i kontakt med sjukvård. Arenan har dessutom 15 stycken hjärtstartare.

Barnvagn
Barnvagn får endast tas med på vår familjeläktare.

Taket
Taket kommer vara stängt enligt AIK Fotbolls takpolicy som ni hittar här.

Friends Arena kontantfri
Friends Arena är från och med 2018 en kontantfri arena.

Mat och dryck
Det finns kiosker i närheten av samtliga sektioner med ett allmänt utbud av mat, snacks och dryck (3,5 % öl samt alkoholfria drycker) som accepterar kort.

Carlsberg Bar
Carlsberg Bar har endast öppet kl 16:15 – 19:30. Endast från Arenatorget innan avspark. Via smitväg entré A i paus.

North Bar
Stängd.

North East Bar
North East Bar har öppet från ca 19:00 – 19:30.

Souvenirer
AIK Shop i arenan vid Putte Kocks plats 2 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut.

Information kring alkohol vid Friends Arena
AIK Fotbolls hemmaarena Friends Arena ligger inom det område som Solna Stad har gjort till alkoholförbudsområde. Förbudet innebär att det inom området inte är tillåtet att förtära alkohol på gator och torg. Kragen runt Friends Arena tillhör alkoholförbudsområdet och om polis och ordningsvakter ser någon förtära alkohol kan det medföra böter och att alkoholen tas i beslag. AIK Fotboll vill med detta informera om alkoholförbudsområdet i det fall att man som besökare inte är medveten om det. Området är markerat på denna karta.

Fotboll utan Fylla
2016 startade IQ och STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem), tillsammans med fotbollsklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby, satsningen Fotboll utan Fylla. För att skapa en ännu bättre fotbollsupplevelse och öka tryggheten för dig som besökare på våra fotbollsmatcher kommer vi arbeta för att minska fyllan innan, under och efter match. Det handlar alltså inte om att torrlägga våra matcher – utan att minska andelen kraftigt berusade personer. Läs mer här: aikfotboll.se/fotboll-utan-fylla

Länkar
Mall of Scandinavia
 med bra information om det nya köpcentrumet bredvid Friends Arena.
Friends Arena med bra information om besöket på arenan.
SL med information om tider till/från arenan.
Ta en titt på AIK Shops utbud innan du anländer till arenan.

Vi önskar alla varmt välkomna till söndagens fotbollsmatch!

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll