Supporterinformation: AIK – IK Sirius FK (herr)

2021.12.03, kl 21:11
Lördagen den 4 december 2021 tar AIK emot IK Sirius hemma på Friends Arena i den 30:e och avslutande omgången av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 15:00.

OBS: Då arenans tak måste hålla stängt har Länsstyrelsen slagit fast att vaccinationsbevis krävs vid entré för samtliga åskådare. Läs mer om beskedet längre ner på den här sidan.

Vi uppmanar alla att köpa biljett online så snart som möjligt för att vara garanterad plats samt för att slippa eventuella biljettköer under matchdagen då mycket folk kommer att vara på plats i arenaområdet timmarna innan avspark.

Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – IK Sirius FK. Allsvenskan 2021, omgång 30.

När?

Lördagen den 4 december. Avspark sker kl 15:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • Vaccinationsbevis krävs vid entré för samtliga åskådare. Detta sedan Länsstyrelsen under torsdagen beslutat att arenor där taket är stängt under genomförandet anses vara en inomhusarena. Det beskedet, i kombination med att Friends Arena slagit fast att arenans tak på grund av rådande väderlek kommer att behövas hålla stängt under lördagens match, gör att krav på vaccinationsbevis uppstår. Läs mer om detta här. En bit ner på den här sidan hittar du mer detaljerad information för vad som gäller med vaccinationsbevisen och hur kontrollen kommer att gå till rent praktiskt.
 • Om du ännu inte har någon biljett till matchen rekommenderar vi att du köper förköpsbiljett i god tid innan avspark här. Vid lunchtid under fredagen hade över 30 000 biljetter sålts till matchen.
 • I mån av plats går det även att köpa biljett i biljettkassan på Friends Arena, som vid behov håller öppet från kl 13:00 under matchdagen.
 • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Entréerna öppnar senast kl 13:45 (d v s 75 minuter innan avspark), men AIK Fotboll kommer efter bästa förmåga försöka bemanna upp insläppen något tidigare. Kom i tid till arenan för att undvika trängsel och långa köer. Visitation kan förekomma.
 • Det går bra att visa upp både vaccinationsbevis och entrébiljett både i pappersformat och i mobilen. Tänk på att ladda ner er dokumenten i mobilen ifall det är dålig mottagning i arenaområdet. Skriv ut vaccinationsbevis och entrébiljetten innan om ni har en trasig display då läsarna annars kan ha svårigheter att identifiera biljetten.
 • Vid minsta sjukdomssymptom – stanna hemma.
 • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats.
 • Det är ej tillåtet att ha med husdjur, stora väskor, barnvagnar eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan.
 • Observera att användande av pyrotekniska pjäser och andra ordningsstörningar är förbjudet enligt lag. Läs mer om vad som gäller inne på arenan här.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Frågor och svar om vaccinationsbevisen – vad gäller?

Kommer det att krävas vaccinationsbevis för samtliga besökare?
Vaccinationsbevis krävs för samtliga besökare över 18 år. Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år samt för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot Covid-19.

Vad menas med fullvaccinerad?
Att du har tagit dos två av två (alternativt om du har vaccinerats med Janssen vaccin dos ett av ett) samt att 14 dagar har passerat från det att sista dosen tagits tills att arrangemanget besöks.

Fungerar det att uppvisa negativt PCR-test i stället?
Nej, endast vaccinationsbevis tillåts.

Vad behöver man tänka på innan match?

 • Ladda ner vaccinationsbeviset till din mobil eller skriv ut och ta med en papperskopia.
 • Har du laddat ner ditt bevis sedan tidigare – kontrollera giltighetstiden så att det fortfarande är aktuellt.
 • Ta med legitimation. Du måste kunna uppvisa giltig legitimation vid entrén för att styrka att vaccinationsbeviset tillhör dig.
 • Se till att att du har gott om batteri på din telefon.
 • Kom i tid till arenan.

Var hittar man sitt vaccinationsbevis?
Du laddar ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se/vaccinationsbevis-web.

Kommer det att ta lång tid att komma in på arenan till följd av vaccinationsbevisen?
AIK Fotboll jobbar hårt för att det ska gå så smidigt som möjligt vid entréerna, men vi ber dig att vara ute i god tid innan avspark för att undvika trängsel. Ha ditt vaccinationsbevis och legitimation redo när du kommer fram till din entré.

Hur kommer vaccinationsbevisen att kontrolleras?
Vaccinationsbevisen kontrolleras vid entrén, antingen manuellt eller via digitala lösningar. Denna kontroll sker innan du scannar din entrébiljett.

Kommer det ytterligare restriktioner gälla i arenan?
Nej. Eftersom vaccinationsbevis används vid offentliga tillställningar med över 100 personer krävs inga ytterligare restriktioner på plats. Dock gäller självklart att man även stannar hemma vid förkylningssymtom och covidsjukdom.

Läs mer om vaccinationsbevis på ehalsomyndigheten.se.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

 • Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att den är begränsad. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré C
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Rullstol Norra – Entré  F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Bortaklack – Entré via Gate 1
 • Läktare 2
  Östra  – Entré K
  Norra övre/Övre kant – Entré Ex och Fx
  Föreningsläktaren – Entré K
  Klubbstol – B
  Premium – B
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)
 • Läktare 3
  Entré H och D

Tänk på att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.

Kommer taket vara öppet eller stängt?

AIK Fotboll har, i enlighet med klubbens takpolicy, arbetat för att Friends Arenas tak ska hållas öppet under matchen, men under rådande väderlek har Friends Arena meddelat att så inte är möjligt på grund av säkerhetsskäl.

Vad finns det för möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Här läser du mer om öppettiderna för de olika pubarna.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 12:00 och har öppet till en timme efter matchens slut (ca kl 18:00).

Ni som sitter på Familjeläktaren och Västra läktare 1 kan dessutom besöka AIK Shop under matchens gång.

Finns det någon matchens vara?

Ja, en väldigt efterlängtad julnyhet landar på hyllorna under lördagen. Håll utkik på aikshop.se eller besök AIK Shops butik.

SLO:er på plats?

John Skärlund: +46 70 431 12 95.
Baran Coskun.
Ted Hedström.
Ati Villalon.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2021 är det abonnemanget “Total” som gäller.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på?

Att handla i AIK Shop är alltid bra sätt att stödja klubben på.

Delta i vår matchdagstävling där du varje hemmamatch är med och tävlar om tre av AIK-spelarnas matchtröjor.

Följ oss gärna i våra sociala kanaler. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar varmt välkomna till lördagens match!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll