Supportrarnas namn hugget i sten – mitt i omklädningsrummet

2021.03.03, kl 10:00
När den allsvenska säsongen 2021 drar igång mellan AIK och Degerfors IF på Friends Arena lär det ske med reducerad publik på läktarna. För att påminna spelarna om supportrarnas närvaro kommer en monolit av svart granit, med samtliga årskortsinnehavares namn graverade, att placeras i mitten av lagets omklädningsrum.

Annons:

– Omklädningsrummet är enormt viktigt för oss. Det är här spelare och ledare samlas i ring för att tillsammans hämta kraft innan match, i halvtid och efter slutsignalen. I mitten av allt detta, och när det gäller som mest, placerar vi supportrarna för att påminna om deras närvaro även om de inte kan eller får vara på läktarna, säger Henrik Jurelius, sportchef i AIK Fotboll.

Samtliga årskortsinnehavarnas namn kommer att graveras med laser och i mitten graveras och förgylls ”VI E AIK”. Stenen, gravering och montering görs med hjälp av AIK Fotbolls långvariga samarbetspartner VE Sten.

Supporterstenen blir en permanent del av AIK Fotbolls omklädningsrum och tillverkas i en granit av typen Nero Assoluto, en hård och djupsvart sten.

För att få sitt namn graverat på monoliten behöver man köpa Årskort-21 senast dagen innan den allsvenska premiären, en match som spelas måndagen den 12 april. Du köper Årskort-21 här.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll