Tävlingsfotboll tillåts från och med den 14 juni 2020

2020.05.29, kl 09:17
På en gemensam pressträff under fredagsmorgonen gav regeringen och Folkhälsomyndigheten grönt ljus för elitidrottsverksamhet att starta upp igen från och med den 14 juni 2020, ett besked som för AIK Fotbolls del innebär att Allsvenskan (herr) och Elitettan (dam) från och med det datumet kan inleda sina säsonger. Däremot tillåts i ett första skede ingen publik på matcherna.

“Från och med den 14 juni kommer idrott utan publik att vara tillåtet. Beslutet gäller för alla idrotter, på alla nivåer, på både dam- och herrsidan under förutsättning att det sker utomhus och i enlighet med restriktioner för offentliga tillställningar”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

När publik kan tillåtas på matcharrangemangen ligger dock längre fram i tiden.

– Jag räknar med att gränsen på 50 personer ska gälla över sommaren, säger Folkhälsomyndighetens generalsekreterare Johan Carlson.

Information kring årskort och biljetter kommuniceras separat senare under dagen.

Anne Mäkinen, sportchef för AIK Fotboll dam, om beskedet:
– Våren har varit en tid av ovisshet för oss alla och fört med sig, utöver de samhälleliga tragiska händelser, en utmaning i att hålla fokus på sitt. Under den här perioden, där för alldeles för många har det varit en kamp om liv och död, har våra spelare och tränare lyckats att leverera varje dag på planen och jobbat mot ett mål att börja spela tävlingsmatcher.
– Coronaläget är fortfarande akut och allvarligt i samhället, samtidigt är vår överlevnad inom elitfotbollen hotad. Det här beslutet ger oss alla ett visst ljus i tunneln. Självklart gör vi vårt yttersta för att ta ansvar både på och utanför planen samtidigt som vi önskar att fotbollen ger ett lyft i tillvaron för så många som möjligt.

Henrik Jurelius, sportchef för AIK Fotboll herr:
– Vi ser det som väldigt positivt att tävlingssäsongen nu kommer igång. Vi har nu ca två veckor på oss i en sista förberedelsefas innan serien drar igång. Vi avvaktar utvecklingen under dagen för att få slutgiltig information om våra möjligheter till förberedelser och återkommer därefter om hur vår plan för dessa kommande veckor ser ut. Det är fortsatt mycket viktigt att vi alla förhåller oss till myndigheternas rekommendationer för att i största möjliga mån förhindra smittspridning.

Så fort ytterligare besked finns att ge kring uppstart av Allsvenskan och Elitettan, exempelvis spelscheman, så kommer dessa att publiceras här på hemsidan och i AIK Fotbolls sociala kanaler.

På den här länken kan man läsa ett uttalande från Svensk Elitfotboll angående fredagens besked.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll