Toppstrid i Elitettan

2017.09.20, kl 10:00
AIK:s damlag är med i toppen av Elitettan och kämpar för att ta sig tillbaka till Damallsvenskan igen. Laget spelar tre viktiga hemmamatcher på Skytteholms IP under resterande del av september, varav två i serien och en match i Svenska cupen.

Med sju omgångar kvar av Elitettan kämpar tre lag om den åtråvärda andraplatsen som innebär spel i Damallsvenskan 2018. Serieledande Växjö DFF har mer eller mindre säkrat spel i landets högsta serie nästa år i och med de 17 segrarna på de 19 spelade matcherna. Lagen som gör upp om den andra platsen är Assi IF från Norrbotten, IFK Kalmar samt AIK och det skiljer i dagsläget tre poäng mellan lagen. AIK avslutar med fem hemmamatcher under de sju sista omgångarna och möter dessutom andraplacerade Assi IF på bortaplan i oktober.

AIK:s två nästa hemmamatcher i Elitettan spelas lördagen den 23 september då IF Böljan från Falkenberg kommer på besök och lördagen den 30 september då Östersunds DFF gästar Solna. Hemmamatcherna spelas på Skytteholms A-plan där det under de senaste veckorna har lagts en ny konstgräsplan, vilket var anledningen till att två hemmamatcher flyttades till B-plan.

Observera att Solna Stad och AIK Fotboll erbjuder fri entré på matchen AIK – IF Böljan, detta med anledning av att Skytteholms IP firar 50 år som idrottsplats och det kommer även att vara barnaktiviteter i samband med hemmamatchen. Vi återkommer inom kort med information om matchen AIK – Östersunds DFF som även den kommer att bli välbesökt.

AIK Fotboll uppmanar samtliga supportrar att besöka Skytteholms IP under de kommande hemmamatcherna för att stötta laget på plats i jakten på avancemang. Ditt stöd kan vara avgörande för Sarah Storck, Hanna Persson, Amanda Nildén & Co då de viktiga poängen ska fördelas.

Tisdagen den 26 september tar AIK även emot Djurgården i ett cupderby då lagen drabbar samman i Svenska cupens tredje omgång och vinnaren avancerar till vårens gruppspel. Matchen spelas på Skytteholms IP och avspark är satt till kl 19:30.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019