Uppdaterat: Så fungerar kvalspelet

2019.07.16, kl 13:24
AIK inledde förra veckan kvalspelet i Uefa Champions Leagues då man mötte FC Ararat-Armenia på bortaplan och vi tar en titt på vad som händer om AIK går vidare eller slås ut på onsdag.

Den 18 och 19 juni 2019 lottades de första två omgångarna i Uefa Champions League 2019/20  och Uefa Europa League 2019/20 i schweiziska Nyon. Under förra årets turnering infördes ett nytt system som innebär att kvalspelande lag i Uefa Champions League som nu slås ut får en ny möjlighet i Uefa Europa League.

I den första kvalomgången i Uefa Champions League lottades AIK att möta FC Ararat-Armenia. AIK förlorade det första mötet med 1-2 och måste därmed vinna i onsdagens retur för att gå vidare till kvalomgång 2. Onsdagen den 17 juli, kl 19:00 spelas returmötet på Friends Arena och i det fall att matchen går till förlängning kommer lagen att vara tillåtna att använda sig av fyra spelarbyten. Det finns sedan två scenarion beroende på resultatet mellan AIK och FC Ararat-Armenia.

Avancerar AIK så ställs man i den andra kvalomgången av Uefa Champions League mot vinnaren i mötet Valur från Island och NK Maribor från Slovenien. NK Maribor vann det första mötet på Island med 3-0 och är storfavoriter att gå vidare i kvalet. AIK inleder då på bortaplan den 24 juli. Returmötet spelas på Friends Arena den 31 juli.

Förlorar AIK mot FC Ararat-Armenia så ställs man i den andra kvalomgången av Uefa Europa League mot Lincoln Red Imps från Gibraltar. AIK inleder då på hemmaplan den 25 juli. Returmötet spelas på Victoria stadium den 1 augusti.

Följ AIK på plats under kvalspelet med Europakortet. mer information finns på denna sida.

Text: Stefan Mellerborg

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2019