Världens mörkaste kostym — på årets ljusaste dag

2022.06.21, kl 14:00
Idag, tisdagen den 21 juni, infaller årets ljusaste dag. I samband med detta lanserar vi – ett av få lag i världen som spelar i svart – och modevarumärket Oscar Jacobson världens mörkaste kostym: The Phantom Suit. Lanseringen frontas av Bartosz Grzelak som debuterar i rollen som modell.

”Störst, bäst och vackrast är vår signatur” är en återkommande fras som våra supportrar skanderar under hemmamatcherna på Friends Arena. För andra kan fenomenet framstå som självgott och provocerande – men för oss är det självklart. Och faktum är att vi har blivit kallade för ”Världens stiligaste lag” och är en av få klubbar i världen som bär svarta matchställ. Med detta som bakgrund lanserar vi och Oscar Jacobson världens mörkaste kostym – på årets ljusaste dag. 

– AIK är motsatsen till lagom och det genomsyrar allt vi gör. Om vi ska ta fram en kostym så tar vi inte fram en vanlig, mörk kostym. Då tar vi fram världens mörkaste kostym, säger Tobias Larsson, Kommunikationschef på AIK Fotboll. 

Kostymen går under namnet The Phantom Suit och är sydd i sällsynta textilet IR Flock Sheet som är utvecklat av det japanska företaget KoPro. Det är ett sammetsliknande material som absorberar 99,7% av allt ljus, vilket i praktiken innebär att ögat inte uppfattar dess konturer och att det framstår som mycket svartare än en “vanlig” svart färg. Framtagandet har krävt ett noggrant hantverk, något som Oscar Jacobsons skickliga skräddare har bidragit med. Utöver samarbetet med The Phantom Suit har företaget under säsongen klivit in som kostymleverantör till AIK:s herr- och damlag.

– Både AIK och vi är varumärken som funnits med länge, mycket tack vare att vi båda alltid vill framåt och utvecklas. När AIK Fotboll presenterade den här idén hoppade vi på direkt. Den befinner sig i skärpunkten mellan tradition och innovation. Och det är precis där vi ska befinna oss, säger Richard Woodbridge, VD och koncernchef för Oscar Jacobson. 

Frontfigur för lanseringen av The Phantom Suit är Bartosz Grzelak.

Kostymen är custom made och går att beställas i Oscar Jacobsons butik i Mall of Scandinavia. Pris: 29 998 kronor.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll