VD:n har ordet – 30 september 2022

2022.09.30, kl 19:00
Kära AIK:are,

Drygt 6 månader har gått sedan jag tillträde rollen som VD och Klubbdirektör i AIK Fotboll. Som ny på ett jobb vet man aldrig vad man kan förvänta sig oavsett position och kanske allra minst när man är både ny och okänd inom AIK-världen.

Först och främst vill jag passa på att tacka för det varma mottagandet som jag har fått både internt och externt. Även om det ibland blåser kalla stormar så vill de allra flesta jag mött alltid klubbens bästa och för egen personlig del så har både det stöd och de hejarop som jag mötts av självklart betytt mycket.

Jag har under min korta tid haft möjligheten att få en inblick i AIK Fotboll och jag har kunnat konstatera att det är en fantastisk klubb på flera plan, där många personer gör otroligt stora insatser. Sällan har jag varit på en arbetsplats med så mycket engagemang, vilja och hårt arbetande människor. Det engagemanget gäller allt ifrån vår knatteskola upp till våra elitlag. Som helt extern person utan tidigare koppling till AIK Fotboll har jag också snabbt kunnat konstatera att den bild som ibland målas upp om oss är långt ifrån sanningen. Den värme och passion som finns runt om klubben både på och utanför plan är något alldeles speciellt. AIK Fotboll står verkligen för allt vad Allmänna Idrottsklubben just skall stå för – en inkluderande klubb för alla oavsett bakgrund, en plats som ger oss alla en känsla av tillhörighet och en plats för drömmar!

AIK Fotboll är idag en professionell och välskött arbetsplats och klubben drivs väldigt strukturerat och processinriktat. Jag förstår om många utifrån kan tycka att vi känns lite fyrkantiga. Detta är vanligtvis kopplat till att vår elitverksamhet idag är en del av ett börsbolag, vilket ger en del andra förutsättningar både kommunikativt och kopplat till ekonomisk rapportering. Vi kommer dock alltid vara så transparenta och tillgängliga som vi bara kan.

Inom AIK Fotboll pågick under 2021 ett internt visionsarbete som sjösattes inför 2022. Denna plattform har nu börjat implementeras både i Styrelserummet och inom organisationen. Det är ett gediget arbete som ger oss en bra grund att stå på men också tydliga arbetsmetoder och inriktningsmål som i sin tur kommer att ta oss närmare målet. I slutändan är all verksamhet till för att skapa rätt förutsättningar för att kunna vinna så många fotbollsmatcher som möjligt.

Som alla förändringsprocesser så tar det tid och just nu är vi mitt uppe i en sådan fas där min viktigaste arbetsuppgift som VD och Klubbdirektör är att både guida och hjälpa organisationen in i det nya men också att vi anpassar roller och funktioner och tar de beslut som snabbast leder oss till slutmålen!

Rent sportsligt har 2022 än så länge inte genererat de resultat som någon av oss önskat. Jag har full förståelse för den frustration alla känner. Vi vet också att ni som supportrar lägger ned både er fritid och hårt förvärvade lön på klubben vi alla älskar. Detta faktum står vi fruktansvärt ödmjuka inför och inser också vårt ansvar att förvalta den här föreningen på bästa möjliga sätt. Det är uppdraget vi har och det tar vi väldigt allvarligt på. En sak är säker, oavsett på kontoret eller på läktarna så är vi ingenting utan varandra!

Jag i min position kommer att ta alla nödvändiga beslut för att över tid ta vårt AIK Fotboll dit vi hör hemma, som Sveriges största och bästa klubb. Min fasta övertygelse är att om alla våra lag fortsatt får den otroliga support som ni har gett oss i år så har vi alla möjligheter att nå våra målsättningar.

Jag kommer via detta typ av VD-ord framöver hålla er kontinuerligt uppdaterad om olika områden och detaljer i verksamheten för att ni alla där ute skall kunna få en inblick och få vara en del av resan och att ni skall få en så transparent bild som möjligt av det arbete som görs.

Vi ses på Friends Arena och Skytteholms IP under hösten!

Manuel Lindberg
VD & Klubbdirektör AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll