EM nära för Kolbeinn och Island

2020.10.09, kl 11:10
AIK:s forward Kolbeinn Sigþórsson och hans Island är en match ifrån att kvalificera sig för EM-slutspelet som ska gå av stapeln i 13 olika europeiska städer under sommaren 2021.

Annons:

I hemmamötet med Rumänien inledde Kolbeinn Sigþórsson på bänken i tröja nummer 9 och fick därifrån se Islands och Evertons forward Gylfi Sigurðsson skjuta hemmalaget till en 2–0-ledning i den första halvleken. I den 63:e matchminuten reducerade Rumänien då Alexandru Maxim slog in en straffspark och tolv minuter senare bestämde sig Islands förbundskapten Erik Hamrén för att ta av Alfreð Finnbogason och ersätta honom med AIK:s Kolbeinn Sigþórsson.

Island höll undan till en 2–1-seger och den 12 november 2020 möts Ungern och Island i Budapest i en helt avgörande match där vinnaren kvalificerar sig för EM-slutspelet som inleds den 11 juni 2021. Landskampen var Kolbeinn Sigþórssons 58:e i det isländska A-landslaget. Nu väntar två matcher i Uefa Nations League för Island, hemma mot Danmark (11/10) och hemma mot Belgien (14/10).

Kolbeinn Sigþórssons debut för det isländska A-landslaget skedde den 21 mars 2010 då man i inomhushallen Kórinn i Kópavogur mötte Färöarna (2–0). Kolbeinn startade matchen under förbundskapten Ólafur Jóhannessons ledning och fastställde slutresultatet i den 37:e minuten innan han i den 84:e minuten ersattes av Alfreð Finnbogason. Tävlingsdebuten för landslaget skedde borta mot Danmark (0–1) i EM-kvalet inför 18 908 åskådare på Telia Parken i Köpenhamn då han inledde på bänken, men ersatte Heiðar Helguson i den 77:e minuten.