En femte innehavare av AIK:s Evighetskort

2021.10.21, kl 11:30
Under 2018 lanserade AIK Fotboll det så kallade Evighetskortet. Årskortet innebär tillträde till AIK Fotbolls samtliga Allsvenska hemmamatcher under innehavarens livstid. Det står nu klart att ett femte Evighetskort är sålt – då AIK-supportern Stephan Nermfors i dagarna investerade i det unika årskortet.

Priset för Evighetskortet är 189 100 kr och gäller som entré för AIK Fotbolls samtliga hemmamatcher i Allsvenskan – så länge kortinnehavaren lever. Med Evighetskortet ingår dessutom att fritt välja vilken läktarsektion som man vill besöka i varje specifik match. 

AIK Fotboll kan med glädje meddela en femte person in i skaran då Stephan Nermfors i dagarna investerade i det unika årskortet. Stephan har varit AIK:are sen födseln och har följt klubben under hela sin livstid.

– Jag har följt AIK under hela mitt liv och är mer eller mindre uppvuxen på Norra stå på Råsunda. Det var där man fastnade för AIK och gjorde att man började åka på såväl hemma- som bortamatcher. Mitt första AIK-minne kommer däremot ifrån hockeyn, när vi tog SM-guld år 1982, då var jag bara sju år, säger han.

Köpet tyder i allra högsta grad på stort AIK-hjärta och passion för klubben. Däremot finns det viss kuriosa bakom köpet, då det skedde i samband med en incident i matchen mellan AIK och IFK Göteborg tidigare under hösten.

 – Det stämmer. Under AIK:s match mot IFK Göteborg tidigare under hösten skedde en incident i samband med firandet. En stol på arenan fick lite skador och jag kände mig skamsen. Därav tog jag kontakt med AIK:s Fredrik Söderberg via Twitter och frågade hur jag kunde betala till klubben. Hans svar var att vi var kvitt om jag köpte ett Evighetskort. Först blev jag lite ställd, men sedan bestämde jag mig.

Ni är nu fem stycken innehavare av Evighetskortet. Hur känns det att vara med i den skaran?
– Givetvis känns det jättebra. Vi är en liten skara men jag hoppas vi kan bli fler. Har man möjligheten att skaffa ett Evighetskort tycker jag det är ett bra sätt att kunna bidra ekonomiskt till AIK Fotboll. Det känns väldigt bra att ha en plats för att kunna se AIK spela i resten av mitt liv. 

Säsongerna 2020 och 2021 har varit hårt drabbade av pandemin där publikrestriktioner hindrat supportrarna att kunna se matcherna på plats. Stephan är glad att äntligen kunna se AIK spela igen och hoppas på en bra säsongavslutning.

– Det är underbart. Vi har haft en lång period utan fotboll, men börjar äntligen komma tillbaka till det normala. Däremot är det tråkigt med de kapacitetsneddragningar som sker på Norra Stå. Där måste det ske en bättre lösning från polisens håll. Rent sportsligt är det helt öppet. Man slåss mellan hopp och förtvivlan, men jag hoppas och tror att vi kan dra det längsta strået. Det ser ljust ut, säger han.

Vart på läktaren brukar du se matcherna?
– Jag gillar att byta plats från match till match. Vissa matcher vill jag stå på Norra och andra matcher vill jag kunna sitta med familjen på sittplats. Nu har jag möjligheten att välja plats inför varje match, vilket är kanon, avslutar han.

AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till Stephan för stödet – vi ses på läktaren!

Text: Filip Wiklund

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll