Rapport från Karlberg

2017.01.17, kl 09:09
AIK:s försäsongsträning är inne på sin andra vecka då träning genomförs på Skytteholms IP. De flesta spelare som under den Allmänna premiärträningen var på landslagsuppdrag är tillbaka på Karlberg, alla är dock ännu inte i fotbollsträning. Saknas gör fortfarande mittfältaren Ebenezer Ofori som spelar 2017 Africa cup of Nations med Ghana.
AIK:s Jos Hooiveld, Nils-Eric Johansson och Stefan Ishizaki under en fotbollsträŠning den 11 januari 2017 i Solna. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyråŒn / kod AE / Cop 106

Eero Markkanen och Sauli Väisänen är tillbaka i AIK efter landslagsspel med Finland. Finland mötte under landslagslägret Marocko (1–0) i Al Ain och Slovenien (0–2) i Abu Dhabi. I Finlands andra match mot Slovenien byttes Eero Markkanen ut i den 66:e minuten och AIK-forwarden hade då åkt på en lindrig hjärnskakning.

– Eero åkte på en lättare hjärnskakning i landskampen. Han går efter hjärntrappan nu så är han förhoppningsvis tillbaka i träning igen i slutet av veckan, säger AIK:s chefstränare Rikard Norling.

Alexander Isak gjorde uppmärksammad debut i det svenska landslaget då man mötte Elfenbenskusten (1–2) och blev även den yngste målskytten någonsin i det svenska A-landslaget i och med hans 1–0-mål mot Slovakien (6–0).

Alexander belastas och testas för tillfället utifrån syftet att inventera hans fysiska värden och kommer snarast möjligt att återigen finnas med i den kollektiva fotbollsträningen på Skytteholm. Övriga spelare genomförde testen på Bosön vid den gemensamma uppstarten förra veckan.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll