Ackreditering - Herr

Herrlagets allsvenska matcher på Friends Arena
För att ansöka om ackreditering krävs giltig presslegitimation (AIPS-kort eller medlemskap i sportjournalistklubb). Pressingången ligger vid Gate 2 (bredvid den södra trappan på gatunivå, se karta) och öppnas i vanliga fall 90 – 120 minuter före avspark, exakt tid meddelas alltid innan aktuell match. Du får där en ackrediteringsbricka eller fotoväst som ska lämnas tillbaka på samma ställe efter matchen.

Säsongen 2021: Med anledning av covid-19 så gäller tills vidare striktare regler gällande media på herr- och damlagets hemmamatcher, detta efter riktlinjer från SEF/EFD. Färre journalister och fotografer erhåller ackreditering och det är samtidigt justerade öppettider. Medieentrén är öppen 60-10 minuter innan avspark och media är tillåtna att vara kvar på arenan i 60-90 minuter efter slutsignalen. Nedanstående information om tider och positioner gäller en “vanlig” säsong, inte just nu.

Pressrummet är öppet under hela matchen och håller öppet mellan 75 och 90 minuter efter matchens slut. Presskonferensen efter matchen sker i direkt anslutning till Mixed zone och startar ca tio minuter efter matchslut. Efter presskonferensen är spelarna tillgängliga för media då de passerar Mixed zone.

På Friends Arena finns fritt wifi i pressrummet, i presskonferensrummet, vid Mixed zone och på pressläktaren. Vi har endast ett fåtal parkeringsplatser för media och dessa erbjuds efter överenskommelse. Vi hänvisar övriga till Mall of Scandinavias parkeringsplatser. Pressfika serveras i pressrummet innan avspark och i halvtid.

Giltig presslegitimation (AIPS-kort eller medlemskap i sportjournalistklubb) eller intyg från uppdragsgivare ska vid begäran kunna uppvisas i samband med uthämtande av ackrediteringsbricka eller fotoväst. Vi ber er lämna tillbaka ackrediteringsbrickor och fotovästar innan ni lämnar Friends Arena. Ackrediteringsbrickorna ska bäras synligt under hela vistelsen på arenan.

För att förenkla ackrediteringen på Friends Arena gäller följande 2021:
• Media som efter överenskommelse har fasta platser på Friends Arenas pressläktare behöver endast meddela om man blir fler än det antal platser man har. Inpassering går dock fortare om ni meddelar namn på de som kommer.
• Media med fasta platser måste dock ackreditera sig till derbyna eftersom platserna på derbyn är mycket eftertraktade. Derbyna tilldrar sig extra stort intresse från media så ackreditera er i god tid för att garanteras plats.
• Övrig media ackrediterar sig till stefan.mellerborg@aikfotboll.se senast två vardagar innan match.
• Alla fotografer måste ackreditera sig till stefan.mellerborg@aikfotboll.se senast två vardagar innan match om man inte har en säsongsackreditering.

Bekräftelse/avslag på ackrediteringsansökan meddelas så snart som möjligt, men senast en vardag före matchen till den mejladress som uppgavs vid ansökan.

Vi ackrediterar i första hand reportrar och fotografer från etablerade medier med daglig utgåva samt med fotboll som ett av sina huvudsakliga bevakningsområden. Även gästande lags webbredaktion är givetvis välkomna. Endast i sällsynta fall kan undantag från ovanstående policy göras. Fotografer ska bära fotoväst innan, under och efter matchen och endast befinna sig i de anvisade fotoområdena innan, under och efter match. Alla TV-intervjuer i Flash zone eller Mixed zone ska göras med sponsorväggen som bakgrund. Observera att det inte under några omständigheter är tillåtet att beträda gräsmattan.

***

Herrlagets träningsmatcher på Skytteholms IP
För att ansöka om ackreditering krävs giltig presslegitimation (AIPS-kort eller medlemskap i sportjournalistklubb). Pressingången ligger till vänster om den ordinarie entrén till Skytteholms IP.

Observera att det på Skytteholms IP endast finns ett fåtal platser (de svarta stolarna mitt på huvudläktaren) med tillhörande bord och sparsamt med eluttag. På Skytteholms pressläktare finns fritt wifi. Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda pressparkering.

Giltig presslegitimation (AIPS-kort eller medlemskap i sportjournalistklubb) eller intyg från uppdragsgivare ska vid begäran uppvisas i samband med uthämtande av ackrediteringsbricka eller fotoväst. Vi ber er lämna tillbaka ackrediteringsbrickor och fotovästar innan ni lämnar Skytteholm.

• Ackreditering sker till stefan.mellerborg@aikfotboll.se senast två vardagar innan match.
• Alla fotografer måste ackreditera sig till stefan.mellerborg@aikfotboll.se senast två vardagar innan match.

Bekräftelse/avslag på ackrediteringsansökan meddelas så snart som möjligt, men senast en vardag före matchen till den mejladress som uppgavs vid ansökan.

Vi ackrediterar i första hand utsända reportrar från etablerade medier med daglig utgåva samt med fotboll som ett av sina huvudsakliga bevakningsområden. Även gästande lags webbredaktion är givetvis välkomna. Endast i sällsynta fall kan undantag från ovanstående policy göras. Fotografer ska bära fotoväst innan, under och efter matchen och endast befinna sig i de anvisade fotoområdena innan, under och efter match. Observera att det inte under några omständigheter är tillåtet att beträda gräsmattan.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Branschexklusiva partners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll