Gå på match med barn

Klädsel

Klä er efter väderlek då AIK Fotbolls matcher oftast spelas under bar himmel. Vid stark kyla och snö så kan dock taket stängas, men man ska såklart fortfarande ta sig till och från matchen. Kontrollera gärna AIK Fotbolls hemsida och sociala medier om det senaste innan ni tar er till matchen. Skulle ni sakna något kan man alltid besöka AIK Shop innan matchen och köpa några av våra snygga AIK-souvenirer, där finns både mössor, vantar och halsdukar.

Aktiviteter under match

Då är det såklart fullt fokus på fotbollsmatchen, men vi vet att det kan bli lite spring i benen på de allra yngsta. Därför har vi enklare aktiviteter bakom båda våra Familjeläktare som exempelvis ritbord och TV-spel. Vem vet, kanske dyker också Gnagis upp i halvtid och hälsar på.

Barnvagnar

Det är endast tillåtet att ta med sig barnvagn in på den södra kortsidan läktare 1 på AIK Fotbolls matcher. Man får parkera barnvagnen bakom läktaren under match. Om ni är osäkra på något, fråga någon av våra publikvärdar på plats. Observera att barnvagnsparkeringen är obevakad och det är på eget ansvar som ni parkerar barnvagnen.

Skötrum

Vi erbjuder skötrum på läktare 1, läktare 2 och logeplan. På läktare 1 har vi fyra skötrum utplacerade i arenans alla hörn (sektion 103, 118, 123 och 138). På läktare 2 (våning 4) har vi ett skötrum vid sektion 232 och på logeplan (våning 5) har vi två skötrum, utanför loge 30 och loge 57. På läktare 3 (våning 6) finns i dagsläget tyvärr inget skötrum. För tillfället finns det inget amningsrum på arenan.

Mat och dryck

Innan matchen finns ett stort utbud av mat och dryck i Arenaområdet, i synnerhet inne på Mall of Scandinavia där ni garanterat hittar något som passar hela familjen. Inne på Friends Arena finns ett stort utbud av kiosker, på bekvämt avstånd från samtliga sittplatser. Kioskerna serverar korv, snacks samt drycker och vissa har ett utökat sortiment av mat som pizzarullar, wraps, vegetariskt alternativ, etc. På Familjeläktaren finns ett särskilt “Gnagis-erbjudande” varje match.

Ljudvolym

Ljudvolymen är ofta hög på AIK Fotbolls matcher. Den är dock något lägre på den södra sidan av arenan och Familjeläktarna. Till yngre barn med känsliga öron rekommenderar vi hörselkåpor.

Språkbruk på familjeläktarna

AIK Fotboll tror på en aktiv läktarkultur och att visa glädje och sorg är en naturlig del av vår vardag när vi kämpar för att bärga hem tre poäng för klubben. Vi ber er dock att tänka på ert språkbruk en extra gång när ni sitter på Familjeläktaren och respektera de AIK:are som ni har runt omkring er.

Sjukvård

Det finns alltid ett sjukvårdsteam och läkare på AIK Fotbolls matcher på Friends Arena. Skulle olyckan uppstå, kontakta omgående en av våra publikvärdar. Friends Arena är även utrustade med 15 hjärtstartare.

Ålderskategorier

På AIK Fotbolls hemmamatcher på Friends Arena och Skytteholms IP har vi fyra olika ålderskategorier då det gäller köp av matchbiljetter, två av dessa gäller barn. Dessa ålderskategorier gäller även i de fall då vi spelar hemmamatcher på andra arenor.

Barn under 5 år (d v s till och med det år som man fyller 4) som sitter i förälders knä välkomnas in på AIK Fotbolls hemmamatcher utan egen matchbiljett (max ett barn per förälder). Under 2023 räknas alltså du som är född 2019 eller senare till AIK Fotbolls kategori “barn under 5 år”. Dessa platser gäller i mån av plats på våra allsvenska hemmamatcher, men inte på derbyn eller slutsålda matcher.

Barn/ungdom mellan 5 och 16 år (d v s från och med det år som man fyller 5 till och med det år då man fyller 16) räknas i AIK Fotbolls sammanhang som barn/ungdom när det gäller entrépriser/årskort. Under 2023 räknas alltså du som är född 2007 eller senare till AIK Fotbolls kategori “barn/ungdom mellan 5 och 16 år”.

Derbyna ingår i Familjeårskorten

Notera att sedan säsongen 2017 ingår hemmaderbyna mot Djurgården och Hammarby i årskorten till Familjeläktaren, men att man under dessa matcher flyttar upp på läktare 3, långsida som då är öppen. Köp ditt årskort här.

#AIK

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll