Information för supportrar med funktionshinder

AIK Fotboll strävar tillsammans med Friends Arena att kunna erbjuda en hög tillgänglighet för alla supportrar. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionshinder för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.
arena_sektioner_2015_498x395

Rörelsehindrade supportrar utan rullstol

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du köper en plats högt upp på läktare 1 för att undvika trappor. På läktare 1 kommer du in på rad 26, rad 25 är alltså ett trappsteg ned osv. Kontakta Friends Arenas biljettsupport på telefon 08 – 502 535 20 för att boka eller besök vår biljettkassa.

Till läktare 2 och 3 är det trappor. Har du plats på läktare 2 eller 3 och har svårt att gå ber vi dig tala med en entrévärd för att få hjälp med hiss till läktarplanet. Från hissen till din plats är vissa trappor på läktaren oundvikliga. Klicka här för en arenaöversikt

Rullstolsburna supportrar

AIK Fotboll har som standard rullstolsplatser på läktare 1: Familjeläktaren (Södra), Norra Stå samt på Östralångsidan.  Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med en (1) ledsagare utan extra kostnad på sin rullstolsplatsbiljett. Ledsagaren sitter på en fast stol bakom rullstolsplatsen. Är ni tre i sällskapet varav en är rullstolsburen rekommenderar vi att ni köper två rullstolsplatser. Den tredje kan sitta på ledsagarplatsen för den andra rullstolsplatsen. Är ni fler än tre köper övriga gäster ordinarie biljetter i mån av plats.

Du kan själv boka din rullstolsplats till alla AIK Fotbolls matcher via ordinarie biljettsida. biljetter eller besök vår biljettkassa vid Friends Arena eller hos AIK Shop på Putte Kocks Plats 2.

Färdtjänst

Gäster som anländer med färdtjänst lämnas och hämtas vid arenan. Därifrån tar man sig sedan enkelt in i arenan. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha upp mot en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher sällan kan anges på förhand.

Entréer och färdvägar kan variera mellan olika matcher. Några dagar före respektive match informerar vi via e-post och via respektive evenemangsida  på friendsarena.se om vad som gäller inför ditt besök.

Rörelsehindrade med egen bil

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi eventuella avspärrningar vid evenemang och får parkera i Arenagaraget. Infart från Evenemangsgatan. Av- och påstigning kan även ske vid Quality Hotel Friends, i nära anslutning till entré Hx. Följ skyltning mot hotellet via den norra rampen.

Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps du inte förbi eventuella avspärrningar för biltrafik. Vi rekommenderar då att du väljer taxi för att bli avsläppt så nära arenan som möjlgt.

Utrymning

Vi tar särskild hänsyn till utrymning av personer med funktionshinder. Se skyltar mot utrymningsplatser där man säkert kan vänta på hjälp. Dessa finns på flera platser i arenan. Utöver det finns två utrymningshissar som kan användas tillsammans med personal. De kan även användas vid brand. Utanför arenan finns särskilda uppsamlingsplatser för personer med t. ex. rullstol.

Hitta till Friends Arena

Friends karta

Friends Arena började byggas i maj 2009 och stod klar under hösten 2012. Våren 2013 flyttade AIK Fotboll efter 75 år på Råsunda Fotbollstadion in på arenan. Sedan invigningen har möjligheterna att ta sig till och från arenan kraftigt förbättrats.

Friends Arena ligger mitt i den framväxande Arenastaden i Solna, ett stenkast norr om Stockholm city. Till och från Friends Arena tar du dig enklast med buss, pendeltåg eller tunnelbana.

Pendeltåg: Solna station.
Tunnelbana: Solna centrum.
Buss: Linje 502 och 505 tar dig hela vägen till stationen "Arenan" som ligger intill Nationalarenan i Solna.
Parkering: Mall of Scandinavia eller i Arenastaden (se länk nedan).
Färdtjänst: Entré Hx (Quality Hotel Friends).

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll