Service i arenaområdet

Publik anlŠänder till Friends Arena inföšr fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och DjurgåŒrden den 16 maj 2016 i Solna.
Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRN / Cop 189

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia öppnade hösten 2015 är med sitt utmärkta läge och starka erbjudande Nordens mest intressanta köpcentrum. Här finner du det mest innovativa inom mode, mat, teknik, sport och design. En biograf med 15 salonger, 230 butiker och restauranger över totalt 100 000 kvadratmeter butiksyta gör Mall of Scandinavia till en given destination för såväl boende i Stockholmsregionen som långväga besökare.

Shopping ska vara inspirerande. Därför kan du äta, roa dig och koppla av på samma gång i MoS. Allt under ett tak och i omgivningar som hämtat inspiration från de fyra elementen vatten, vind, eld och jord. Läs mer på mallofscandinavia.se.

Restauranger

Arenastaden är mycket mer än den stora shoppinggallerian. Du hittar ett brett utbud av restauranger även i de andra delarna av stadsdelen. Välj mellan husmansmat, thai, indiskt, italienskt, smörgåsar eller klassiskt, självservering, att ta med eller bli serverad vid bordet.

Spel, kiosk och biljetter

På Evenemangsgatan 31 A ligger Quick Star med kiosk och ombud för både spel och biljetter. Om du spelar innan du besöker våra matcher, anmäl dig gärna till Gräsroten vilket innebär att AIK Ungdomsfotboll får pengar. Med Gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Men det är du och alla andra som spelar hos Svenska Spel som bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå! Det är enkelt att ansluta sig till Gräsroten. Välj upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. När du valt dina favoritföreningar spelar du som vanligt. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till 10 poäng som går till din favoritförening.

Träning

Balance Training Solna hittar du på Gårdsvägen 10 med stort gym, gruppträning och möjlighet till personlig träning och viktminskning. Inne i Mall of Scandinavia finns ett SATS på hela 2 237 kvadratmeter som erbjuder ett toppmodernt och innovativt tränings- och produktutbud.

Apotek, bilar, partytillbehör med mera

Stadsdelen bjuder även bland annat på Apotek, Ballongverkstan med partytillbehör, bilar och motorcyklar hos Bavaria Stockholm, skrädderi och tvätt hos George Fashions, ortopediska fotbäddar hos Anatomic, AIK Shop, uttagsautomat för kontanter på Dalvägen 8.

Hitta till Strawberry Arena

SBA_områdeskarta_hitta

Strawberry Arena började byggas i maj 2009 och stod klar under hösten 2012. Våren 2013 flyttade AIK Fotboll efter 75 år på Råsunda Fotbollstadion in på arenan. Sedan invigningen har möjligheterna att ta sig till och från arenan kraftigt förbättrats. Sommaren 2024 byttes namnet på arenan, från Friends Arena till Strawberry Arena.

Strawberry Arena ligger mitt i Arenastaden i Solna, ett stenkast norr om Stockholm city. Till och från Strawberry Arena tar du dig enklast med buss, pendeltåg eller tunnelbana.

Pendeltåg: Solna station.
Tunnelbana: Solna centrum.
Buss: Linje 502 och 505 tar dig hela vägen till stationen "Arenan" som ligger intill Nationalarenan i Solna.
Parkering: Mall of Scandinavia eller i Arenastaden (se länk nedan).
Färdtjänst: Entré Hx (Quality Hotel Strawberry).

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll