76-årige Gösta skänker 1 000 kronor för varje AIK-mål

2021.04.29, kl 11:52
Offensiv fotboll ska löna sig! Det anser AIK-supportern Gösta, 76, som väljer att skänka 1 000 kr till AIK Fotbolls damsektion för varje mål som laget gör i OBOS Damallsvenskan under säsongen 2021.

76-årige Gösta Bonde har varit AIK-anhängare sen barnsben och har sedan många år tillbaka varit en gedigen supporter till klubben. Under föregående säsong valde han att skänka en summa pengar till AIK Fotbolls damsektion i samband med avancemanget till OBOS Damallsvenskan.

– Den ena anledningen till att jag vill hjälpa till är för att AIK ska ha ett så bra damlag som möjligt. Vi är en av de stora fotbollsklubbarna i Sverige och då är det naturligt att vi ska ha ett bra damlag, säger han.

Gösta vill med sitt initiativ uppmana fler privatpersoner att engagera sig ekonomiskt och hade uppskattat om någon mer ville stötta med en valfri summa. Syftet handlar inte endast om sportsliga framgångar här och nu under årets säsong i högsta serien, menar Gösta.

– Herrsektionen gör väldigt mycket för ungdomar i utkanten av Stockholm. Jag tror och tycker att vi kan göra liknande på flick- och damsidan. Det vore jättebra. 

Laget gjorde under fjolåret totalt 70 mål i Elitettan och har inlett årets säsong i OBOS Damallsvenskan med två mål på de två inledande matcherna. 

– Jag hoppas att det blir 70 mål under denna säsongen också, men tror det kan bli tufft. Just nu har vi gjort två vilket är en bra start, säger han.

AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till Gösta och vi hoppas att vi får ses på Skytteholms IP snart igen och fira nya mål tillsammans.

Text: Filip Wiklund

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll