Aboubakar Keita lämnar AIK Fotboll

2024.01.26, kl 17:30
AIK Fotboll har kommit överens med Aboubakar Keita om att avbryta avtalet med omedelbar verkan. Aboubakar anslöt till klubben den första februari 2023 och det blev totalt 15 tävlingsmatcher i den svartgula tröjan för den defensive mittfältaren.

– Vi vill tacka Aboubakar för hans insatser i AIK Fotboll och passar även på att önska honom stort lycka till i sin fortsatta karriär, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

26-årige Aboubakar Keita, född den 5 november 1997 i Republiken Elfenbenskusten, började spela ungdomsfotboll i klubben ATM Abobo innan han hösten 2015 flyttade till Danmark för spel i FC Köpenhamn – där han var med och vann både ligan och cupen under sin första säsongen. Keita skulle därefter vara utlånad till klubbar som Halmstads BK, Stabæk Fotball och Oud-Heverlee Leuven mellan säsongerna 2017-2019, innan det blev en permanent övergång till den sistnämnda klubben. Efter 29 spelade matcher under tre säsonger för den belgiska klubben skulle det bli en flytt inom landet när Keita värvades till Royal Charleroi Sporting Club. Efter endast två månader i sin nya klubb gick nästa flyttlass då han under säsongen 2021/2022 var utlånad till R.W.D Molenbeek – som vid det tillfället befann sig i den belgiska andraligan. Den 19 juni 2022 meddelade Charleroi att man lånar ut Keita till den israeliska klubben Sektzia Ness Ziona FC under höstsäsongen.

Den 1 februari 2023 kommunicerade AIK Fotboll att man kommit överens med Aboubakar Keita om ett tvåårskontrakt. Debuten kom den 13 mars när AIK tog sig till Tele2 Arena för att möta Hammarby i en direkt avgörande kvartsfinal i Svenska cupen. Keita skulle dessvärre behöva lämna planen redan efter 43 minuters spel på grund av skada. Drygt en och en halv månad senare fanns han med på planen igen när AIK tog sig an IK Sirius FK på Nationalarenan – och skulle därefter finnas med i startelvan i fem raka matcher. Det blev totalt 14 matcher i Allsvenskan och en match i Svenska cupen för Aboubakar Keita i AIK.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll