AIK FF beviljas lån av Den Svarta Massan

2020.06.08, kl 15:00
AIK Fotbollsförening fick under söndagskvällen sin låneansökan till den ekonomiska föreningen Den Svarta Massan beviljad. AIK FF lånar därmed 1,5 MSEK av Den Svarta Massan där lånets löptid är två år.

– AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till Den Svarta Massan. Coronakrisen har medfört uteblivna intäkter både för elit- och breddidrotten vilket har varit mycket svår att kompensera för. Lånet möjliggör för AIK Fotbollsförening att ta sig igenom krisen utan att behöva göra verksamhetskritiska neddragningar. Vi har kunnat konstatera att föreningar hamnar utanför den traditionella lånemarknaden eftersom mycket få föreningar kan lämna någon form av säkerhet. Detta medför att Den Svarta Massan och det stöd som deras medlemmar bidrar med är av yttersta vikt för föreningsverksamheten inom AIK Fotboll särskilt i tider som dessa när ekonomin går på sparlåga och intäkter riskerar att utebli, säger AIK Fotbolls Finansdirektör Håkan Strandlund.

Om Den Svarta Massan (beskrivande text från deras hemsida)
Den Svarta Massan är en ekonomisk förening som är skapad av AIK:are för AIK. Vi vill vara en del i det som bidrar till ett AIK i ekonomisk balans och med stora sportsliga framgångar. Vi ska finnas där för såväl de stora som de små idrotterna i AIK, både när det blåser kallt och när solen skiner. Föreningens syfte är framförallt att vara ett ekonomiskt stöd för klubben i våra hjärtan. Långsiktighet, transparens och medbestämmande är grundpelarna i vår verksamhet. Vi vill vara en stabil och långsiktig partner till hela AIK och vi vill att våra medlemmar ska ha insyn i verksamheten samt ha möjlighet att påverka beslut gällande finansiering och andra viktiga frågor genom direktdemokrati.

AIK Fotboll tackar Den Svarta Massan och uppmanar samtliga supportrar att besöka deras hemsida för mer information samt för tecknande av medlemskap.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll