2017.11.28, kl 16:00

AIK Fotboll bjuder på julaftonsfirande för ungdomar med svåra hemförhållanden

Jul i allmänhet, men speciellt Julafton, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det som vi önskar varandra och det är andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når.

Det finns ungdomar i Sverige som lever med föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. För dem kan julen och Julafton bli en av de värsta perioderna på året – med krossade drömmar, alkohol, bråk och otrygghet. AIK Fotboll vill med ett försök att skänka en fin upplevelse för dessa ungdomar, bjuda in till ett julbord på självaste Julafton för att fira den tillsammans med oss.

Julbordet äger rum hos AIK Fotbolls samarbetspartner O’Learys i Mall of Scandinavia med start kl 13:00 söndagen den 24 december. Arrangemanget är helt alkoholfritt och genomförs i samarbete med barnrättsorganisationen Maskrosbarn, som kommer att närvara med både ungdomar och ledare.

Känner du igen dig i beskrivningen och är mellan 13 och 19 år? Vill du fira jul med AIK Fotboll och njuta av ett uppdukat julbord? Skicka redan idag ditt namn och ålder till stefan.jonasson@aik.se, men allra senast söndagen den 17 december och invänta därefter ett svar om att en plats är bokad för dig. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

AIK Fotboll tar tacksamt emot hjälp från personer och företag som kan bidra till en fantastisk Julafton för de inbjudna genom att ställa upp och arbeta denna röda dag eller genom att skänka julklappar, mejla i så fall till julafton@aik.se. Ingen insats är för liten, stort tack.

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer ungdomar som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Organisationen erbjuder stöd, såsom läger på skollov, ungdomsgård och stöd över internet samt arbetar aktivt med att sprida information till ungdomar och vuxna runt om i Sverige. Känner du igen dig eller vill veta mer? Gå in på www.maskrosbarn.org.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll