AIK Fotboll erbjuder fri entré till hemmamatcherna i Elitettan

2019.03.10, kl 19:00
AIK Fotboll har fattat ett beslut om att erbjuda fri entré för publiken i damlagets samtliga hemmamatcher i Elitettan och Svenska cupen. Det är ett led i att utveckla damfotbollen genom att locka så många personer som möjligt till matcherna.

– Det finns frågor som är större än publikintäkter. Vi har en tydlig idé om var vi vill med vår satsning på damfotbollen och att skapa en större närvaro kring lagets matcher är en viktig del i den strategin, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Jens T Andersson.

Beslutet gäller för damlagets samtliga hemmamatcher under 2019 oavsett vilket motståndet är eller i vilken sportslig situation som laget befinner sig i.

– Om vi till exempel skulle välja att börja ta betalt när vi spelar ett derby eller en direkt avgörande match om uppflyttning så är vi inte trovärdiga. Vår ambition är att personer i närområdet och kanske framför allt våra flickspelare inom ungdomsfotbollen ska komma till våra matcher i större utsträckning än vad som är fallet idag. Då gäller det att vi är konsekventa i det beslutet. Vår förhoppning är att vi kommer att ha lättare att attrahera sponsorer och partners om vi har ett matcharrangemang som berör och attraherar fler personer. Vi ser seriöst på vår satsning i Elitettan och på att få ett a-lag som ska stå som förebilder för unga spelare under en lång tid framöver, avslutar Jens T Andersson.

Intäkterna från de årskort som redan har sålts till damlagets matcher 2019 kommer oavkortat att gå till dam- och flickfotbollen i klubben. Önskar man återbetalning av köpt årskort kontaktar man AIK Fotboll på biljett@aikfotboll.se.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll