AIK Fotboll förbereder för 3 000 åskådare på Friends Arena

2021.06.02, kl 14:00
AIK Fotboll planerar att släppa in 3 000 åskådare på Friends Arena redan från den allsvenska omstarten i juli 2021.
Vill du se AIK på plats i sommar är det Årskort-21 som gäller. Hur biljetterna fördelas kan du läsa här nedan.

Annons:

Den 1 juni 2021 utökades maxantalet för sittande publik vid utomhusarrangemang, till exempel fotbollsmatcher, till 500. Den 1 juli sker nästa steg i regeringens och Folkhälsomyndighetens plan för avveckling av restriktionerna, till en nivå som innebär att AIK Fotboll på ett smittsäkert sätt kan välkomna 3 000 åskådare till våra matcher på Friends Arena.

Platserna kommer att fördelas bland de supportrar som har köpt Årskort-21. Här nedan följer en guide hur biljetterna fördelas:

  • Platserna kommer att lottas ut bland årskortsinnehavare. De personer som tilldelats biljett meddelas via epost.
  • I en första dragning kommer 1 000 personer att lottas fram. Varje årskortsinnehavare tilldelas tre biljetter. Personen som tilldelas biljett får alltså ta med två vänner/familjemedlemmar, givet att dessa också är årskortsinnehavare.
  • Totalt fem hemmamatcher i juli och augusti berörs inom nivån för 3 000 åskådare (klicka här för spelschemat). De årskortsinnehavare som lottas kommer att få välja vilken av dessa fem matcher som han/hon vill nyttja sina platser till. Samma sällskap får ej sprida ut biljetter på fler matcher.
  • De årskortsinnehavare som lottas får en begränsad tid för att plocka ut de tilldelade biljetterna. När denna tid löpt ut kommer en ny lottning att ske med ytterligare 1 000 supportrar och vidare till dess att samtliga fem matcher är fyllda med 3 000 supportrar var.
  • När biljett tilldelats kommer personen inte att delta i kommande utlottningar av biljetter (såvida personen inte aktivt meddelar att han/hon inte har möjlighet att närvara vid matchen och därmed inte heller tilldelas biljett). När/om vi sedan når den punkt att alla årskortsinnehavare har lottats fram och fått se en match på plats börjar processen om med samtliga namn.
  • Den första lottningsrundan är planerad till den 1 juli 2021. För att delta i utlottningen behöver du ha köpt Årskort-21 senast den 30 juni kl 23:59. Mer information och köplänk hittar du här.

Information om fördelning av sittplatser och andra praktiska direktiv och förhållningsregler för ett smittsäkert arrangemang kommer att tillhandahållas i god tid före match.

Gällande matcherna från september och framåt är planen från regeringen och Folkhälsomyndigheten att helt häva restriktionerna från och med den 1 september 2021, så länge smittläget tillåter. AIK Fotboll ber om att få återkomma med detaljer kring ett sådant scenario längre fram.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll