AIK Fotboll förstärker den sportsliga organisationen

2021.08.10, kl 15:30
I arbetet med att utveckla AIK Fotbolls sportsliga verksamhet så kommer organisationen att förstärkas för att förbättra planering, genomförande och utvärdering av den verksamhet som klubben bedriver.

Annons

För att öka synergierna mellan A och U så kommer akademichefsrollen att också verka som assisterande sportchef för respektive seniorverksamhet. På detta sätt stärker klubben de gemensamma processer som ska syfta till att fortsätta fostra egna spelaralternativ till seniorlagen samt att klubben får en roll som specifikt ansvarar för de samordningsbehov som finns i organisationen och det dagliga arbetet.

– Att vi nu får en organisation som befäster identitet och utveckling och som med tydlighet kan arbeta strategiskt för våra långsiktiga mål i noggranna processer tror jag kommer öka våra möjligheter över tid. I en bransch som ofta mäts utifrån slutresultatet i en enskild match så är det viktigt för mig att de underliggande processerna prioriteras och får en strategisk långsiktighet, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

Till herr/pojk internrekryteras Johannes Wiklund. Organisationsförändringen träder i kraft den 1 november 2021. Till dam/flick är rekryteringsarbetet pågående.

– Johannes Wiklund är en skicklig medarbetare och får nu en tydligare roll kopplat till våra långsiktiga mål om att skapa duktiga fotbollsspelare till klubbens herrlag, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Först och främst är jag stolt och nöjd över att AIK tar steg i sin organisation för att bättre förena sportslig strategi med sportslig identitet, och för att kunna befästa långsiktighet i verksamheten. För egen del är jag glad över att formellt inkluderas i det arbetet och få förtroendet i en roll som jag är väl bekant i, säger Johannes Wiklund.

AIK Fotboll kommer inför säsongen 2022 att anställa en teknisk direktör. Syftet är att leda och utveckla de metoder som klubben vill använda för att uppnå högre spelarutvecklingsmål, men också skapa en tydlig spelidentitet som praktiseras i såväl herrlag som pojkakademi. Rollen kommer dagligen att utgå ifrån herrlagets verksamhet. Till rollen som teknisk direktör för AIK Fotboll har klubben externrekryterat Peter Wennberg. Organisationsförändringen träder i kraft den 1 november 2021.

– Peter Wennberg tillför en kompetens till AIK Fotboll som kommer bidra till fortsatta framgångar, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Jag ser fram emot att ge långsiktig kraft och kompetens till att fostra ett spel och spelare som AIK:are kan vara stolta över. Jag vill se, höra och känna smokinglir med skruvdobb på Skytteholm, Råsunda, Karlberg och på Nationalarenan. Från U till A. Överallt där AIK spelar ska vi göra det med den stil som förenar oss, säger Peter Wennberg.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll