AIK Fotboll förstärker den sportsliga organisationen

2021.10.09, kl 13:00
I arbetet med att utveckla AIK Fotbolls sportsliga verksamhet genomgår organisationen en process för att förstärka för att förbättra planering, genomförande och utvärdering av den verksamhet som klubben bedriver. Nu står det klart att Herish Sadi från Vasalunds IF ansluter till AIK Fotboll i rollen som Akademichef/Assisterande sportchef för dam och flickverksamheten.

För att öka synergierna mellan A och U så kommer akademichefsrollen inom såväl flick- som pojkverksamheten också verka som assisterande sportchef för respektive seniorverksamhet. På detta sätt stärker klubben de gemensamma processer som ska syfta till att fortsätta fostra egna spelaralternativ till seniorlagen samt att klubben får en roll som specifikt ansvarar för de samordningsbehov som finns i organisationen och det dagliga arbetet.

– För att kunna nå de långsiktiga målen med en hög andel egenfostrade spelare i seniorlaget är det avgörande att förstärka organisationen både i akademin och  kring spelare i övergångsfasen. Det är fint att få in en assisterande sportchef som kommer att ansvara för det viktiga steget från U till A. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Herish, säger damlagets manager Anne Mäkinen.

– Jag känner mig oerhört ärad över att AIK Fotboll ger mig detta förtroende. Jag vill rikta ett särskilt stort tack till Björn Wesström och alla andra involverade som valde just mig. Nu väntar ett hårt arbete för att se till att vi hela tiden gör framsteg och utvecklas utifrån AIK Fotbolls vision, säger Herish Sadi.

Till AIK:s damlag har naprapaterna Jonas Gustrin och Martin Montin samt praktikanten Tim Tegnér anslutit under sommaren.

Sedan tidigare har Johannes Wiklund internrekryterats i samma roll för herr och pojkverksamheten och AIK-bekante Peter Wennberg ansluter från Svenska fotbollförbundet i rollen som teknisk direktör. Läs mer om detta här. Organisationsförändringen träder i kraft den 1 november 2021.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll