AIK Fotboll inför ungdomskontrakt i flickakademin

2023.03.17, kl 18:00
AIK Fotboll har för första gången skrivit ett ungdomskontrakt med en spelare i klubbens flickakademi. Syftet handlar i huvudsak om att professionalisera utvecklingen och avtalet innebär att spelaren är knuten till akademin under kontraktsperioden. Avtalet gäller spelaren Alicia Ekfeldt.

– Att AIK Fotboll aktivt fokuserar på att teckna ungdomskontrakt för flickakademin är en del av den medvetna strategin för att bygga ett framtida AIK med egenfostrade fotbollsspelare som grund. AIK Fotboll är idag den enskilt högst rankade akademin enligt EFD:s (Elitfotboll Dam) certifiering och med det kommer också ett ansvar att bibehålla en bra verksamhet med hög träningskvalitet. Tecknandet av ungdomskontrakt är ett tydligt steg mot en starkare utveckling och på sikt förbättrade sportsliga resultat, säger Fredrik Söderberg Vice klubbdirektör AIK Fotboll.

– Vår avsikt har alltid varit att försöka professionalisera verksamheterna ännu mer. Klubbens fokus ligger på att bygga en hållbar verksamhet över tid och en del av det är att utveckla spelare som i framtiden kan representera vårat damlag. Detta blir det första avtalet som någonsin signeras med en ungdomsspelare på flicksidan och med det vill vi vara tydliga med våra intentioner och visa att vi tror på spelarna i vår akademi. En av grunderna för ett framgångsrikt damlag i AIK kommer alltid vara akademin. Ungdomsavtal är ett sätt för oss som klubb att stötta spelare i deras fortsatta fotbollskarriär, men också för att skapa ett förtroende gentemot spelarna. Där ska AIK ska vara det självklara valet om man är en spelare i Stockholm, säger Herish Sadi, Akademichef flick AIK Fotboll.

Avtalet gäller den 16-åriga mittfältaren Alicia Ekfeldt som främst spelar i klubbens F19-lag. Under föregående säsong debuterade hon i Damallsvenskan när hon blev inbytt i den avslutande omgången mot IFK Kalmar. Inför säsongen 2023 har hon kontinuerligt tränat och spelat försäsongsmatcher med A-laget. Kontraket gäller till och med säsongen 2025.

Text: AIK Ungdomsfotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll