AIK Fotboll ingår föreningssamarbeten

2021.09.02, kl 17:52
AIK Fotboll har ingått föreningssamarbeten på herrsidan tillsammans med klubbarna Vasalunds IF, Sollentuna FK samt Sandvikens IF. Flertalet spelare från AIK:s herr och -juniorverksamhet kommer att representera dessa klubbar under hösten.

AIK Fotboll har ingått föreningssamarbeten på herrsidan tillsammans med klubbarna Vasalunds IF, Sollentuna FK samt Sandvikens IF. Flera spelare från AIK:s herr och -juniorverksamhet kommer att representera dessa klubbar under hösten. Det här ett steg för att kunna erbjuda ytterligare möjligheter till speltid och variation i utvecklingsmiljön för berörda spelare, under hösten.

Samarbetet med Vasalunds IF gäller spelarna Tom Strannegård och Abdi Hakim Ali. Vasalunds IF ligger för närvarande på sextonde tillika sistaplats i Superettan.

Sollentuna FK ligger på en åttondeplats i Ettan Norra och AIK-spelaren Joshua Sivertsen kommer vara tillgänglig för spel i laget under hösten.

AIK:s Rasmus Bonde finns tillgänglig för spel i Sandvikens IF. Med tolv omgångar kvar av Ettan Norra ligger laget på en andraplats i tabellen.

  Den här typen av samarbeten är viktiga för oss i det kortsiktiga och långsiktiga perspektivet kring spelares utveckling och möjligheter till att säkerställa speltid på seniornivå, säger sportchef Henrik Jurelius.

– Vi är övertygade i vårt arbete, med spelaren i centrum, och en individuell karriärplanering för varje enskild spelare. Att det i detta läge fanns tydliga synergieffekter i dessa spelares planering, med väl uppbyggda föreningssamarbeten sedan tidigare med dessa klubbar, gjorde att det blev en lösning som vi ser är optimal för samtliga parter, säger AIK:s akademichef Johannes Wiklund om samarbetet.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll