AIK Fotboll kallar åter på Den Saknade Generationen

2023.10.04, kl 17:30
När AIK lördagen den 7 oktober 2023 tar emot Mjällby AIF gör arrangemanget ”Den Saknade Generationen” återkomst efter ett tre år långt uppehåll.
Sedan initiativet (hos gemene AIK:are mer känt som "Pensionärsmatchen") lanserades för första gången säsongen 2016 har målsättningen varit att "Den Saknade Generationen" ska vara en långsiktig, återkommande tradition. Detta efter att man – sedan flytten från Råsunda Fotbollsstadion till Friends Arena – kunde konstaterat ett stort tomrum av en tidigare så stark målgrupp av besökare på AIK Fotbolls hemmamatcher.

Annons:

I AIK Fotbolls värdegrund slås det fast att vi ska vara en inkluderande klubb som är måna om att alla AIK:are ska känna en samhörighet på läktarna. Det är ingen hemlighet att många av våra supportrar lever ett helt liv med klubben – men också att många, i olika skeden av livet, upplever förhinder i vardagen för att vara en del av den svartgula gemenskapen.

När AIK på lördag tar emot Mjällby AIF hemma på Friends Arena kommer arrangemanget att präglas av en hyllning till en generation AIK:are som idag inte syns lika frekvent på läktarna. Med kaffe & mazarin, orkester och värdskap vill AIK Fotboll fortsätta att hylla de grå tinningarnas charm.

Vi anser att det är viktigt att inte bara vara mån om klubbens historia, utan även att visa en tacksamhet för den generation som varit med och byggt upp klubben till vad den är idag. Därför är det med stolthet vi kan konstatera att arrangemanget (som har legat på is sedan avbrottet framtvingat av pandemin säsongen 2020) nu är tillbaka.

AIK:s framlidna och saknade hedersordförande Lennart Johansson uttryckte sig så här i samband med att han personligen välkomnade Den Saknade Generationen premiäråret 2016:

”Vi är många som levt med AIK hela vårt liv men som av olika anledningar inte kan ta oss till arenan idag. Det betyder inte att vi bryr oss mindre om AIK. Bara att vi kanske har lite svårare att röra oss eller resa.”

Avspark i mötet AIK – Mjällby sker kl 15:00. Har du ännu inte säkrat din plats gör du det enklast här.

Observera att det är möjligt att som pensionär köpa biljett till ett reducerat pris på samtliga sektioner på arenan.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll