AIK Fotboll kommenterar hovrättens dom

2019.11.13, kl 15:20
Onsdagen den 13 november 2019 meddelade Svea hovrätt sin dom i åtalet mot de två personer som stått åtalade för försök till matchfixning inför matchen IFK Göteborg - AIK som skulle ha spelats på Gamla Ullevi i Göteborg den 18 maj 2017, men som samma dag sköts upp med anledning av vad som skett.

– AIK Fotbolls anställda har i detta fall agerat föredömligt. Andra som utsätts för liknande påverkan vet nu att Svea hovrätt är tydliga med att de värderat händelsen som ett brott. Blir det ännu en överklagan så kan vi bara hoppas på att denna dom är vägledande. Förhoppningsvis sänder domen en signal som skänker mod och kraft åt andra som blir drabbade likt AIK Fotboll blivit, säger AIK Fotbolls klubbdirektör och vd Jens T Andersson.

– AIK Fotbolls anställda har i denna långa process stått upp för grundläggande värden inom idrotten, fotbollen och AIK Fotboll vilket jag känner en stor stolthet över. Att en före detta AIK-spelare blir dömd för detta är inget annat än en stor tragedi, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det är skönt att prövningen är över och jag lägger i och med dagens besked detta bakom mig, säger Kyriakos Stamatopoulos.

AIK Fotboll har i dagsläget inga fler kommentarer gällande det ovanstående ärendet utan hänvisar till citaten i detta pressmeddelande.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll