AIK Fotboll och Maskrosbarn firar Svartgul Julafton igen

2018.12.05, kl 14:30
Vill du stödja Svartgul Julafton? Nu har du möjlighet att bidra till en fin jul för de inbjudna barnen. Julen i allmänhet, men Julafton i synnerhet, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det vi önskar varandra och det är andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når. Det finns barn och ungdomar i Sverige som lever med föräldrar med psykisk ohälsa eller som befinner sig i missbruk. För dessa människor blir julen och Julafton en av de värsta perioderna på året - med krossade drömmar, alkohol, bråk och otrygghet.

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Organisationen erbjuder stöd, såsom läger på skollov, ungdomsgård och stöd över internet samt arbetar aktivt med att sprida information till barn och vuxna runt om i Sverige. Känner du igen dig eller vill veta mer? Gå in på www.maskrosbarn.org.

AIK Fotboll vill med ett försök att skänka en fin upplevelse för dessa utsatta, bjuda in till ett julbord på självaste Julafton för att fira den tillsammans med klubben. Ambassadör för Svartgul Julafton är Nils-Eric Johansson. Julbordet äger rum hos AIK Fotbolls samarbetspartner O’Learys i Mall of Scandinavia på Julafton. Arrangemanget är helt alkoholfritt och genomförs i samarbete med Maskrosbarn, som kommer att närvara med barn och ledare.

– Du som företagare eller privatperson kan vara med och bidra till att göra julen till en underbar upplevelse för dessa barn, säger AIK Fotbolls kommersielle chef Stefan Jonasson.

Vill du vara en del av någons fina jul? Då har du möjligheten att bidra med en eller flera julgåvor till barn och ungdomar som bland annat kommer att delta under Svartgul Julafton.

Stöd Svartgul Julafton genom att köpa ett, eller flera gåvopaket som innehåller svartgula julklappar via denna länk. Tillgängliga paket:

Litet: 200 kr
Paketen kan bland annat innehålla en t-shirt, accessoarer, halsduk, mössa, bok, vattenflaska, Gnagis m.m.

Mellan: 500 kr
Paketen kan bland annat innehålla halsdukar, t-shirts, tjocktröjor, accessoarer, vattenflaskor, väskor, m.m.

Stort: 1 000 kr
Paketen kan bland annat innehålla matchtröjor, tjocktröjor, väskor, accessoarer, böcker, halsdukar, vantar, m.m.

Extra stort: 2 000 kr
Paketen kan bland annat innehålla matchtröjor, tröjor, spel, tjocktröjor, byxor, väskor, böcker, accessoarer, halsdukar, vantar, m.m.

AIK Fotboll vill även tacka O’Learys i Mall of Scandinavia för att de öppnar dörrarna och bjuder in till det fantastiska julbordet på Julafton även i år så att de av Maskrosbarn inbjudna barnen kan uppleva en fin jul.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll