AIK Fotboll och Solna stad arrangerar street-fotboll i Bagartorp

2020.08.14, kl 16:35
”Hemester” har i och med pågående pandemi blivit ett begrepp som de allra flesta av oss stött på. Med det som utgångspunkt bestämde sig AIK Fotboll och Solna stad att tillsammans skapa en aktivitet för alla de ungdomar som är hemma under den sista veckan innan skolan börjar för terminen.
– Vi kände att vi ville göra någonting som barnen kan se fram emot, nu när sommarlovet går mot sitt slut. En kul händelse som kanske ger lite energi och glädje i en tid som för många av oss inte är vad vi hade hoppats på, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig i AIK Fotboll.

Såhär lite drygt halvvägs in i 2020 kan nog de flesta hålla med om att vardagen inte riktigt är vad den tidigare varit. Att då skapa meningsfullhet och något att se fram emot blir än viktigare, inte minst för för barn och unga, menar Max Bergander.

 Det är nog många som fått se sitt sommarlov bli lite annorlunda i år jämfört med tidigare och som känner av den oro som finns i samhället. Därför tycker jag att det är otroligt bra att Solna stad arrangerat en rad aktiviteter för just ungdomarna i Solna. Så även om det i år blev en ”hemester” för många så tror och hoppas jag att de har haft roligt ändå, säger han.

Det var med det som utgångspunkt som Solna stad och AIK Fotboll började diskutera vad man kunde göra tillsammans för att ytterligare skapa värde och inte minst glädje för de som är hemma under de sista dagarna innan skolstarten. Och då självklart med fotbollen i centrum.

 Fotboll är det vi kan bäst. Men det finns så många delar med fotbollen som är bra, inte minst hälsoperspektivet, att vi får barnen att röra på sig. Det kanske absolut viktigaste är att vi tillsammans har kul ihop och bygger relationer. Jag ser detta som ett första steg i att bekanta oss med området Bagartorp och tanken är att AIK Fotboll ska bli än mer aktiva i vår närmiljö där fokus självklart kommer att ligga på att få barn i rörelse, men också att bidra med inspiration, utbildning och workshops inom frågor som exempelvis värderingar, inkludering och andra mer arbetspraktiska teman, tillsammans med olika aktörer. Och inte minst med de som redan finns i Bagartorp. Vi vill bli synligare och mer aktiva med att bidra i vår närmiljö, speciellt med det vi kan bäst, tillsammans med de som kan området bäst, avslutar Max Bergander.

Var och när?

Den 17-18 augusti 2020, mellan kl 14-17, på padelbanan i Bagartorp.

För vem?

Alla barn och ungdomar är välkomna.

Material?

Vi spelar i gympaskor, inga dobbar då det förstör gräset.

Och viktigast av allt:

Uppvisar du symptom för covid-19 (feber, hosta, snuva, etc) så måste vi uppmana dig att stanna hemma, detta av respekt för alla andra på plats. Håll god handhygien på plats, tack!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll