Biljettsläpp kl 11 på fredag för årskortsinnehavare

2021.06.30, kl 14:29
AIK Fotboll kommer att kunna släppa in och välkomna 15 340 åskådare till den allsvenska matchen mellan AIK och Varbergs BoIS FC som spelas på Friends Arena lördagen den 10 juli 2021. Biljetterna släpps till årskortsinnehavare fredagen den 2 juli, kl 11:00. Kvarvarande platser släpps sedan den 8 juli.

Annons:

Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) genomförde under tisdagen den 29 juni 2021 digitala möten där SEF-klubbarnas klubbchefer, säkerhetsansvariga, evenemangsansvariga och SLO:er deltog och diskuterade de nya förutsättningarna och fortsatta restriktioner. Publiksiffran för AIK Fotboll och Friends Arena är nu justerad efter samtal med SEF och Länsstyrelsen gällande de exakta riktlinjerna för arenans olika sektioner.

När matchen släpps upp för årskortsinnehavare så kommer en bokningslänk att mejlas ut samt läggas ut i klubbens sociala kanaler och på hemsidan. Via denna länk kommer du till AIK Fotbolls biljettsida.

Följ sedan dessa steg:
– Logga in på det konto som du har årskort på.
– Klicka på matchen AIK – Varberg BoIS FC.
– Välj den zon på arenan som du vill sitta på. Det är först till kvarn på alla tillgängliga platser, inga årskort är bundna till en speciell zon.
– Välj samma antal platser som du har köpta årskort. Ifall att antalet ej stämmer, kontrollera att inte något av dina köpta årskort har lagts över på ett annat konto.
– De valda platserna hamnar i din varukorg utan kostnad. Genomför ”köpet” och erhåll biljetterna via e-post.
– Mobilbiljetter fungerar i entrén, men skanningssystemet kan vara känsligt. Skriv därför ut biljetter för enklast hantering vid inpassering.
– Platserna på läktarna är utspridda, det är OK att sitta tillsammans i sällskap upp till fyra personer. Var god håll avstånd till andra sittande.

Biljettsläpp för årskortsinnehavare: Fredagen den 2 juli, kl 11:00.
Biljettsläpp för kvarvarande platser: Torsdagen den 8 juli, kl 09:00 (observera att vid denna tidpunkt finns ingen garanti längre att biljetter finns kvar för årskortsinnehavare, så säkra din plats innan denna tidpunkt).

Sprid gärna budskapet om det kommande biljettsläppet till dina vänner som också har årskort. Vid eventuella problem, kontakta arskort@aikfotboll.se och beskriv problemet samt inkludera uppgifter om ditt årskortskonto samt kontaktinformation.

Årskort till herrlagets matcher köps via denna sida.

***

Information från SEF:
Från och med 1 juli kan de klubbar som har möjlighet, och som uppfyller myndigheternas riktlinjer om distansering, ta emot 3 000 i publik. De arenor som har möjlighet kan dessutom ta emot 3 000 per sektion/avgränsad yta i publik.

Krav för sektionering:
* Varje sektion ska ha egen in- och utgång.
* Varje sektion ska ha tillgång till egen kiosk och toaletter – kiosker behöver inte vara öppna men ska finnas om de är öppna.
* Avdelat så att deltagare från en sektion inte blandas med deltagare från en annan sektion.
* Det ska vara minst två meter mellan varje sektion.
* Sektionen kan spärras av med staket eller rep + publikvärd.

Sittplats vs ståplats:
* Sittplatserna och ståplatserna ska anordnas så att besökarna inte hamnar i trängsel och myndigheternas riktlinjer ska följas vid varje tillfälle.
* Endast sittplats eller ståplats i samma sektion, inte blandat.

Ståplats:
Maxantalet på ett begränsat område utomhus ska vara så att varje individ kan disponera fem kvadratmeter av den tillgängliga ytan. Avstånd mäts från yttre kroppsdel till yttre kroppsdel.

Sittplats:
Maxantalet på ett begränsat område utomhus med numrerad sittplats ska vara en meter i sidled, bakåt och framåt från andra sällskap och varje sällskap får vara max fyra personer. Det får inte visats fler än 600 personer på en ståplatsyta, oavsett storlek på ståplatssektionen. Varje klubb måste anslå hur många personer som maximalt får vistas på sektionen.

På grund av den korta förberedelsetiden för klubbarna att hantera de första matcherna så har klubbarna tagit ett gemensamt beslut att inga bortasektioner kommer att vara öppna de två första omgångarna i juli. Svensk Elitfotboll har en kontinuerlig dialog med Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) i frågan.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners

Affärspartners

© AIK Fotboll 2022

Sök på AIK Fotboll