AIK Fotboll sjunger sitt stöd till unga i förorten

2023.11.30, kl 11:00
För att ge stöd till unga människor i utsatta områden har AIK Fotboll och Truecaller skrivit hejaramsor med barnens namn i centrum. Kampanjen heter Youth Chanthems och ramsorna, som publiceras på Spotify idag, har spelats in tillsammans med en grupp supportrar.

AIK Fotboll har under åren bevisat att de ger unga människor chansen – oavsett var de kommer ifrån. Alexander Isak, Robin Quaison, Martin Mutumba och Yasin Ayari är några exempel på spelare som började i ungdomsleden, slog sig in i A-laget och tog klivet ut i Europa.

Med sin senaste kampanj, Youth Chanthems, visar klubben och huvudsponsorn Truecaller sitt stöd på ett annorlunda sätt: tillsammans med en grupp supportrar har man skrivit och sjungit in hejaramsor till barn och ungdomar i förorten.

– Läktarsång är ett fenomen som har funnits lika länge som sporten själv. Att skriva och sjunga en ramsa är ett sätt för supportrar att visa sin kärlek till en specifik spelare. Med kampanjen vill vi visa upp och använda den kärlek som våra A-lagsspelare vanligtvis får och ge den till barn och ungdomar i förorten, säger Max Bergander, värdegrundsansvarig på AIK Fotboll.

Youth Chanthems är en förlängning av initiativet Trueballer där AIK Fotboll och Truecaller arrangerar kvällsfotboll i Hagalund och Husby. Namnen till ramsorna är bland annat hämtade från de som har deltagit i kvällsfotbollen. Utöver dessa namn finns ramsor som riktar sig direkt till de tio Stockholmsförorter som enligt statistik är de mest utsatta.

– Fotbollen kommer inte att lösa alla världens problem, men den kan och bör vara en konstruktiv samhällskraft. Tanken med kampanjen är att manifestera den tro som AIK Fotboll har på unga i förorten. Det är viktigt därför att alla förtjänar stöd – speciellt de som allt färre verkar tro på, säger Mariana Raymond, Brand Partnerships Manager på Truecaller.

Youth Chanthems finns att lyssna på Spotify.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll