AIK Fotboll skriver kontrakt med Vendela Dreifaldt

2022.12.05, kl 17:00
AIK Fotboll och Vendela Dreifaldt skriver ett tvåårsavtal. Den 18-åriga anfallaren startade sin karriär i Huddinge IF innan hon tog steget till Hammarby IF FF.
– Hon är bra på att ta fram bollen och gillar att utmana sin motståndare när möjligheten ges, säger AIK Fotbolls sportchef Herish

– Vendela kommer närmast från Hammarbys F19 och har varit med i träning med oss under sommaren. Under den perioden var det inte aktuellt med en flytt men att vi nu lyckats få igenom det är glädjande. Jag försöker bygga en trupp där flera spelare konkurrerar om samma positioner och hon kommer se till att alla behöver vara på tårna. Hon är bra på att ta fram bollen och gillar att utmana sin motståndare när möjligheten ges. De egenskaperna öppnar upp spelet även för andra runtomkring henne, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

– Otroligt kul, det är en ära att få representera AIK. Målet är att komma upp till Damallsvenskan igen, säger Vendela Dreifaldt till AIK+.

19-åriga Vendela Dreifaldt, född den 10 april 2003 är född och uppvuxen i Huddinge där hon inledde sin fotbollskarriär i Huddinge IF. 2016 tog Vendela steget till Hammarby IF FF där hon ägnade sina nästkommande säsonger. 2022 spelade hon 14 matcher med deras F19-lag och det blev åtta mål i seriespelet. Vendela har även spelat fyra F15-landskamper under 2018 och hennes landslagsdebut skedde den 21 september 2018 då Sverige ställdes mot Norge (0–3) inför 3112 åskådare på Ekerum Park på Öland. Vendela inledde på bänken i tröja nummer 15 under ledning av förbundskaptenen Pia Sundhage och byttes in inför den andra halvleken. Matchen avbröts p g a oväder efter 63 minuters spel.

Varmt välkommen, Vendela!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll