AIK Fotboll värvar Enoch Kofi Adu

2017.10.25, kl 14:05
AIK Fotboll är överens med den turkiska klubben Akhisar Belediyespor gällande en övergång av spelaren Enoch Kofi Adu. 27-årige Adu debuterade i Ghanas A-landslag för ett år sedan och parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

– I jakten på att utveckla spelartruppen har vi sökt efter en bollskicklig bollvinnare till det centrala mittfältet. Adu har de egenskaperna samt att han har erfarenheten att ha vunnit två SM-guld och också ta sig vidare till gruppspel i Europaspel. Att addera den erfarenheten med de egenskaperna som Adu besitter förbättrar truppen och möjligheterna att ta nästa steg för AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Jag är glad att vara här och ser fram emot att komma igång med förberedelserna inför säsongen 2018. Det väntar ett enormt arbete för både mig, de andra spelarna och tränarna om AIK ska kunna ta nästa steg och därmed gå från att vara ett topplag till att bli vinnare. Jag är övertygad om att vi med hårt jobb ska kunna ge supportrarna det de förtjänar och det är därför som jag har skrivit på för AIK, säger Enoch Kofi Adu.

27-årige Enoch Kofi Adu, född den 14 september 1990 i Kumasi i Ghana, inledde sitt professionella fotbollsspelande i Liberty Professionals FC från Dansoman utanför Ghanas huvudstad Accra. Efter en sejour i franska OGC Nice skrev han under sommaren 2010 på ett kontrakt med danska FC Nordsjælland och bidrog från sin mittfältsposition till klubbens första ligaseger 2011/2012 då man slutade etta, två poäng före FC Köpenhamn, vilket kvalificerade dem för Uefa Champions League 2012/2013. FC Nordsjælland slogs ut ur gruppspelet under hösten 2012 och strax därefter hade Club Brugge KV fått upp ögonen för Adu.

Under den första säsongen spelade han regelbundet med den belgiska klubben då de slutade på tredje plats i Jupiler Pro League. Under säsongen 2013/2014 blev han utlånad till norska Stabæk Fotball och efter säsongen kom Malmö FF med ett bud till Club Brugge KV för en transfer av Enoch Kofi Adu. Budet accepterades av klubben och parterna kom överens om ett kontrakt på tre och ett halvt år. Debuten i Malmö FF skedde den 26 juli 2014 då man tog emot Kalmar FF (3-1) på hemmaplan och det blev 90 minuter för nyförvärvet.

Under sin första säsong i MFF vann han Allsvenskan och spelade 15 matcher i landets högsta serie. Under sin tid i Skåne vann Adu ytterligare ett SM-guld 2016 och kvalificerade sig två år i rad för Uefa Champions Leagues gruppspel. Den 4 januari 2017 skrev Adu på för den turkiska klubben Akhisar Belediyespor som spelar i Süper Lig.

Debuten för Ghanas A-landslag skedde den 11 oktober 2016 då Ghana i en träningslandskamp under managern Avram Grants ledning mötte Sydafrika (1-1) på Moses Mabhida Stadium i Durban. Adu ersatte då Majeed Waris i den 70:e minuten. Han har även spelat sex U17-landskamper för Ghana.

Enoch Kofi Adu ansluter till AIK då försäsongsträningen inleds i början av januari 2018 och vi hälsar honom varmt välkommen till Allmänna Idrottsklubben.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll