AIK Fotbolls herrlag häver karantänen

2020.03.28, kl 11:00
Den 18 mars 2020 meddelade AIK Fotboll att herrlagets ledare och spelare försatts i karantän då det uppdagats ett misstänkt fall av corona. Från och med den 1 april 2020 så hävs karantänläget och verksamheten på Karlberg kommer att starta upp i reducerad form.

Annons

– Vi har en mycket komplex situation att förhålla oss till. Restriktionerna i samhället ökar och allvaret i  arbetet för att förhindra smittspridningen betonas dagligen av Folkhälsomyndigheten. Samtidigt behöver vi förhålla oss till den preliminära plan som presenterats av Svenska Fotbollförbundet och innebär tävlingsspel i Svenska cupen från och med mitten av maj. Till det ska tilläggas att spelare och ledare är korttidspermitterade på deltid en tid framöver, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Spelarna har tränat individuellt sedan beslutet om karantän togs av klubben.

– Vi planerar nu för att starta upp träningen i små grupper under slutet av kommande vecka för att under april successivt bygga på träningsverksamheten tills den är fullskalig. Vi kommer fortsatt att ha restriktioner med tränings- och besöksförbud på Karlberg för ledare och spelare som uppvisar minsta symptom på sjukdom. Träningarna kommer tills annat meddelas att vara stängda för media och allmänhet. Om varken riktlinjer eller situationen förändras så planerar vi för några träningsmatcher från senare delen av april och framåt, avslutar Björn Wesström.

Text: AIK Fotboll

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2020

Sök på AIK Fotboll