AIK i topp – certifiering inom Elitfotboll Dam 2020

2021.04.28, kl 16:48
Elitfotboll Dam (EFD) har tillsammans med Svenska Spel presenterat 2020 års certifiering av elitfotbollsklubbarnas ungdomsverksamheter på flicksidan. AIK Ungdomsfotboll är topprankad och tilldelas maximala poäng.

Elitfotboll Dam (EFD) och Svenska Spel jobbar tillsammans för att utveckla svensk damfotboll. En viktig del i det arbetet är att låta elitklubbarna certifiera sina ungdomsverksamheter. AIK Ungdomsfotboll har vid flertal tillfället rankats i topp och gör det även under certifieringen för år 2020 också.

– Elitklubbarna har insett värdet av att ha hög kvalitet på sina barn- och ungdomstränare. Välutbildade tränare ger välutbildade spelare, menar EFD:s sportchef Stefan Alvén.

Certifieringen ligger till grund för en ekonomisk ersättning när fyra miljoner kronor ska fördelas på de 26 klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan. Fem klubbar hamnar på den högsta nivån och tilldelas 245 000 kronor vardera: AIK, FC Rosengård, Umeå IK, Kristianstads DFF och IFK Kalmar.

– Jag känner en oerhörd stolthet över topplaceringen i certifieringen. Denna placering visar att det finns en god utvecklingsmiljö inom AIK, där samtliga ledare och tränare i verksamheten gör ett fantastiskt jobb för att förbereda spelarna för att ta deras utveckling till nästa nivå, till landslagsspel och spel i AIK:s representationslag. 12 st spelare i nuvarande A-trupp har tagit steget via akademin, vilket är ett kvitto på ett gediget arbete där samtliga inblandade hela tiden arbetar med viljan att utvecklas till det bästa. En av nycklarna till klubbens fortsatta framgång är samarbetet mellan akademin och A-laget som sker i olika former, där processerna och rutinerna ständigt förbättras och förfinas. Detta fina betyg i certifieringen ger oss ännu mer energi till att fortsätta jobba för att ta ytterligare steg i utvecklingen av verksamheten, säger Malin Ericsson, Akademichef flick.

AIK Ungdomsfotboll (flick) samlade ihop 1893 poäng vilket innebär maximala fem stjärnor och topprankning bland svenska elitklubbar.

Text: AIK Fotboll
IG&FB_Certifiering_2020

Exklusiva partners

Ligapartners

© AIK Fotboll 2021

Sök på AIK Fotboll