AIK i topp i 2021 års certifiering

2022.05.18, kl 09:51
Elitfotboll Dam (EFD) har tillsammans med Svenska Spel presenterat 2021 års certifiering av elitfotbollsklubbarnas ungdomsverksamheter på flicksidan. AIK Ungdomsfotboll är topprankad och tilldelas maximala poäng.
certifiering 2022

Elitfotboll Dam (EFD) och Svenska Spel jobbar tillsammans för att utveckla svensk damfotboll. En viktig del i det arbetet är att låta elitklubbarna certifiera sina ungdomsverksamheter. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet genomlyses och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll på damsidan. AIK Fotboll tilldelas maximala poäng och är fortsatt i topp.

Herish Sadi, Akademichef flick:
– Att AIK:s flickakademi ligger i topp även i år är ett kvitto på att mycket av det vi gör är väldigt bra. Vi tävlar mot oss själva och försöker erbjuda något unikt för unga svenska flickspelare. Jag tror att detta är vägen för svensk damfotboll för att få en hållbar damallsvensk serie i framtiden. AIK:s identitet ska vara djupt rotad i flickakademin och i damlaget, det uppnår vi endast genom att bygga nedifrån och upp. Vi är långt ifrån klara och visionen sträcker sig mycket längre än så här. Jag vill passa på att tacka alla duktiga medarbetare som driver den dagliga verksamheten, de är en viktig del av AIK.

Certifieringen ligger till grund för en ekonomisk ersättning när fyra miljoner kronor ska fördelas på de 28 klubbarna och för Svenska Spel, som är huvudsponsor till Elitfotboll Dam och klubbarna i OBOS Damallsvenskan och Elitettan, är det viktigt att klubbarna hela tiden utvecklas.

Elitklubbarna har insett värdet av att ha hög kvalitet på hela sina verksamheter så att man får ett ständigt flöde av egna unga talanger upp i A-lagstruppen. Att fostra egna elitspelare är ett framgångsrecept och vi ser att allt fler klubbar väljer den vägen, säger Stefan Alvén sportchef inom EFD.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll